Grondcoördinator

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

 

Werken bij Prolander betekent werken aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landelijk gebied. Met ruimte voor natuur, water(berging), recreatie en landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincies Drenthe en Groningen. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. Dit doen we in vele projecten en altijd samen met bewoners, gebiedspartners, overheden en andere belanghebbenden. Als uitvoeringsorganisatie van beide provincies zorgen we ervoor dat het gebeurt, van ontwerp tot realisatie.

Voor het team Gebiedsontwikkeling en Grond zoeken we een enthousiaste en vakbekwame 

Grondcoördinator   

(0,8 – 1,0 fte; standplaats Assen) 

Hebben complexe grondtransacties en grondverwervingsstrategieën en -processen voor jou geen geheimen? Ben jij in staat om strategische grondplannen op te stellen en deze te vertalen naar de programmaonderdelen? Weet jij het onderhandelingsspel te spelen rekening houdend met de verhoudingen tussen partijen? Ben jij altijd actief op zoek naar kansen in de grondmarkt? Weet jij strategische allianties aan te gaan in gebiedsprocessen? Staan jouw politieke antennes altijd aan en weet je deze signalen om te zetten in adviezen en acties binnen een integraal gebiedsproces? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

De functie

Als grondcoördinator heb je de procesverantwoordelijkheid voor het onderhandelen, verwerven en tijdelijk beheren van agrarisch vastgoed in de eigen gebiedsprojecten. In een samenspel met de provincie ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van jaarplannen en realisatiestrategieën van het programma en je zet deze strategieën om in deals binnen de eigen (deel)projectgebieden.

Tijdens interne en externe bijeenkomsten speel je een leidende rol. Je brengt partijen met uiteenlopende belangen bij elkaar passend binnen het te behalen resultaat, namelijk het duurzaam beschikbaar krijgen van de gronden dan wel het plan dusdanig aanpassen zodat partijen zich daarin kunnen vinden. Voor het realiseren van de grondopgave werk je nauw samen met jouw collega’s binnen het team en leg je verantwoording af aan de grondstrategen van Prolander. Belangrijke gesprekspartners zijn de collega’s van de provincie die betrokken zijn bij de grondopgave zoals de adviseur grondzaken.

 Om de functie goed te kunnen uitvoeren stuur je op gezamenlijk resultaat, ben je in staat om boven de materie te hangen en creëer je ruimte voor nieuwe en minder voor de hand liggende oplossingen. Je bent in staat om zelfstandig en zakelijk een oordeel te vormen. 

 Wat ga je doen?

 • je voert (complexe) onderhandelingsgesprekken over kopen, verkopen en ruilverkaveling met betrokken partijen met de deal als resultaat;
 • je stelt strategische jaarplannen op voor de (deel) programma’s waarbij jij betrokken bent;
 • als grondcoördinator ben je de sparringpartner van de bestuurders van de beide 

provincies Groningen / Drenthe over de strategische ontwikkelingen t.a.v. de grondtransacties

binnen (deel) programma’s;

 • je maakt onderdeel uit van het team grond van Prolander die in samenspel met de provincie verantwoordelijk is voor de realisatie van de grondopgave;
 • tevens heb je contact met andere belanghebbende partijen als het gaat over grondontwikkelingen, belangen en strategie; 
 • je weet verschillende belangen bij elkaar te brengen, je houdt daarbij rekening met de beeldvorming passend bij de strategie en je neemt daarin zelf beslissingen. 

 Wat vragen we van jou?

 • een HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring;  
 • kennis en affiniteit met strategische ontwikkelingen in het agrarische grondmarkt en landelijk gebied;  
 • goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden; 
 • het vermogen om planmatig te werken en daarbinnen duidelijke en haalbare afspraken te maken;
 • het vermogen om op verschillende abstractieniveaus te acteren; 
 • een open en verbindende, communicatieve manier van (samen)werken; 
 • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. 

 Wat bieden we jou?

Werken bij Prolander betekent werken in een informele sfeer, met veel ruimte voor jouw expertise en creativiteit en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij:

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met zicht op een vast dienstverband;
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.119,-- bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek;
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,-

Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe. Je standplaats is Assen.

 Meer informatie?

Meer informatie: Neem dan contact op met Petra Smid, teammanager Mens & Ontwikkeling. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Erwin Bartelds assistent-teammanager Mens & Ontwikkeling: 06 52 40 11 55.

 Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar solliciteerbij@prolander.nl