Communicatieadviseur

_______________________________________________________________________

Prolander werkt aan het landschap van Drenthe en Groningen

 

Werken bij Prolander betekent werken aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landelijk gebied. Met ruimte voor natuur, water(berging), recreatie en landbouw. Onze belangrijkste taak is realisatie van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) in de provincies Drenthe en Groningen. Doel van dit netwerk is om natuurgebieden te versterken en te verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. Dit doen we in vele projecten en altijd samen met bewoners, gebiedspartners, overheden en andere belanghebbenden. Als uitvoeringsorganisatie van beide provincies zorgen we ervoor dat het gebeurt, van ontwerp tot realisatie.

We zoeken een enthousiaste en stevige 

Communicatieadviseur  

(32 uur; standplaats Assen) 

Je profiel

Je hebt een duidelijke visie over de rol van communicatie in de ontwikkeling van Prolander en kunt  deze vertalen in een praktisch jaarplan. Je vindt het leuk om te werken in een complexe omgeving met veel belanghebbenden en bent een proactieve adviseur voor de MT-leden. En ben je daarbij een pionier met ambitie? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Een werkdag in deze functie

Je begint de dag met een gesprek over de stikstofdiscussie in Drenthe. Wat is de stand van zaken en hoe staan de verschillende partijen erin? Wat kan dat betekenen voor de communicatie in- en over de projecten die Prolander realiseert in Drenthe? Welke mogelijkheden heeft Prolander om in te spelen op de gevoelens en belangen in de omgeving op dit onderwerp? Het MT beseft de gevoeligheid van dit onderwerp en wil graag advies hoe hier communicatief mee om te gaan. Terwijl je daarover nadenkt, appt een collega communicatie. De nieuwsbrief voor de stakeholders is gereed voor verzending, of je er nog een blik op wilt werpen vanuit jouw kennis over actuele issues. Ook zie je een vraag van de directeur in je mail: Volgende maand bezoeken leden van de Provinciale Staten van Groningen Prolander. Hoe kunnen we hen een aantrekkelijk programma bieden waarin we ze meenemen in ons werk en daarbij de thema’s die ons bezig houden agenderen? Of je volgende week een voorstel kunt presenteren. En net als je het communicatieadvies over stikstof uit gaat werken, belt je collega die de sociale media beheert. Er is op twitter veel aandacht voor het werk van Prolander in een natuurgebied. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit prijst de aanpak en veel partijen en bewoners haken daarop in. Hoe willen we als Prolander reageren? Veel tijd om na te denken is er niet, want vrijwel op hetzelfde moment belt het Dagblad van het Noorden. Die hebben de berichten ook gezien en willen weten wat deze aanpak precies inhoudt. Een mooie kans om het specifieke van de aanpak van Prolander te laten zien. Wie kunnen we dat laten vertellen? En zo vliegt je dag voorbij.

Wat ga je doen?

 • je formuleert een visie op de bijdrage van communicatie in de ontwikkeling van Prolander;
 • je vertaalt deze visie in een jaarplan en begroting en realiseert, evalueert en stuurt verdere ontwikkeling;
 • je signaleert communicatieve kansen en bedreigingen voor Prolander en adviseert proactief over acties om daar mee om te gaan;
 • je bent een stevige adviseur die de MT-leden in hun communicatieve rol zet;
 • naast je strategische rol steek je samen met je collega’s de handen uit de mouwen;
 • je beschikt over een relevant netwerk in de media of bent in staat dat op te bouwen;
 • je opereert zelfstandig in bestuurlijke, complexe omgevingen;
 • je stuurt collega communicatieprofessionals vakinhoudelijk aan.

Wat vragen we van jou?

 • een HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 7 jaar relevante werkervaring;  
 • kennis en affiniteit met innovatieve ontwikkelingen in het vakgebied communicatie;  
 • goede schriftelijke en mondelinge (advies)vaardigheden; 
 • kwaliteiten om planmatig te werken en daarbinnen duidelijke en haalbare afspraken te maken;
 • het vermogen om op verschillende abstractieniveaus te acteren; 
 • een open, verbindende en communicatieve manier van (samen)werken; 
 • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. 

Wat bieden we jou?

Werken bij Prolander betekent werken in een informele sfeer, met veel ruimte voor jouw expertise en creativiteit en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor één jaar die we, bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, omzetten naar een dienstverband voor 2 jaar.

Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van jouw ervaring, maximaal € 75.179, -- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11). Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget. Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe. Je standplaats is Assen.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Petra Smid, Manager Mens & Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0592) 36 55 55 .

Geïnteresseerd?

Jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen naar solliciteerbij@prolander.nl

Jouw brief dient uiterlijk maandag  17 januari 2022 in ons bezit te zijn.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 3 februari 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.