Bedrijfsjurist | Business Partner 32-36 uur per week (0,8 - 1,0 fte); locaties Assen en Groningen

Word jij de kartrekker van onze juridische afdeling en onze Juridische Business Partner?!

 

Wie zijn wij?

Als je in het landelijk gebied van Drenthe en Groningen loopt, fietst, vaart of rijdt, kom je Prolander al snel tegen. Onze belangrijkste taak is de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland. Dit netwerk versterkt en verbindt belangrijke natuurgebieden met elkaar. Samen met onze gebiedspartners zoeken we naar oplossingen die bijdragen aan sterke natuur en perspectief voor de landbouw. Daarbij hebben we ook oog voor waterberging en recreatie. Zo werken we aan een groot maatschappelijk vraagstuk: hoe zorgen we voor een duurzame toekomst van het landelijk gebied?

Om deze toekomst mogelijk te maken, moet er achter de schermen heel wat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan verwerven van gronden, advies over subsidies, ruimtelijk ontwerp, gezamenlijk opstellen van inrichtingsplannen en de daadwerkelijke inrichting van een gebied. Bij Prolander zorg je er samen met ruim 150 collega’s voor dat het gebeurt. Van ontwerp tot realisatie.

Vanwege de groeiende maatschappelijk opgave in het landelijke gebied zijn wij, ter uitbreiding van ons team, op zoek naar een bedrijfsjurist met de kwaliteiten van een business partner.

 

Jouw rol als Jurist:

Bij de verwerving en vervreemding van grond spelen vele partijen een rol; overheden, maatschappelijke organisaties, particulieren, agrarische ondernemers en andere bedrijven. Je hebt een zeer afwisselende, dynamische rol waar je zowel binnen als buiten actief invulling aan geeft. Je hebt een belangrijke taak daar waar het gaat over de juridische kaders en de juridische control. Een belangrijk onderdeel van het werk betreft het (adviseren bij het) sluiten van (privaatrechtelijke) overeenkomsten. Daarnaast ben je sparringpartner en vraagbaak van de gehele organisaties op een breed juridisch vlak. Je bent als geen ander in staat om zowel intern als extern in het veld, tijdig en juridisch juist te informeren, te adviseren en de verbinding te maken om zaken voor elkaar te krijgen.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het formuleren en actualiseren van de juridische kaders alsmede het toetsen eraan;
 • Het goed en tijdig adviseren van de organisatie door aan de voorkant al partner te zijn/worden en betrokken te blijven.
 • Het op de hoogte blijven en het je eigen maken van specifiek juridische vakinhoud (bijv. WILG, WOO, Wro) alsmede van de actuele maatschappelijke thema’s (bijv. stikstof)
 • Het beoordelen en toetsen van uiteenlopende overeenkomsten.
 • Het meedenken met en adviseren aan de projectleiders en (strategisch) adviseurs over grondtransacties binnen projecten.

Met wie ga je samenwerken:

Je maakt deel uit van het team Bedrijfsvoering van Prolander. Je adviseert het management en je collega’s binnen projecten. Je werkt samen met je collega-juristen. Daarnaast ben je de juridische link naar de externe juristen, de programmaleiders van de Provincie Groningen en Drenthe, overige overheden en de commissies die de ruilverkavelingen regelen.

Jouw profiel

 • Je bent een energieke bouwer en verbinder en je vindt het leuk om je eigen rol vorm te gaan geven, procesgericht te werken en de kartrekker van de juridische afdeling te zijn
 • Je kunt goed samenwerken, bent een stevige gesprekspartner en sociaal en communicatief zeer vaardig
 • Je bent pro-actief, toegankelijk en zoekt de mensen op
 • Je bent een snelle denker, creatief en behoudt de rust in ad hoc situaties
 • Je bent bekend met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving
 • Je hebt een afgeronde Master Rechten, bij voorkeur Privaatrecht
 • Werkervaring in een soortgelijke functie is een pré

Succesvol?

Je bent succesvol in deze functie wanneer je zichtbaar bent in en voor de gehele organisatie. Wanneer je die inhoudelijk sterke vraagbaak en business partner bent die aan de voorkant van een proces of project al betrokken wordt en vervolgens betrokken blijft. Je weet een goede relatie te bouwen én te houden met alle betrokken partijen, intern en extern en levert een zichtbare en constructieve bijdrage aan juridische vraagstukken mede in relatie tot verwerving en vervreemding van grond.

Wat bieden we jou?

 • Bij aanvang een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een fulltime dienstverband;
 • Individueel keuze budget van ongeveer 23% van je bruto maandsalaris;
 • Teammanagers Mens en Ontwikkeling die er speciaal zijn voor jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling;
 • Persoonlijke ontwikkelbudget van €5.000,- per vijf jaar;
 • Elk seizoen een Prolanderdag!

Je wordt aangesteld bij de Gemeenschappelijk Regeling Prolander. Prolander hanteert dezelfde arbeidsvoorwaarden als de provincie Drenthe.

Vragen of opmerkingen?

Voor al je vragen kun je contact opnemen met Lianne Scholtissen op scholtissen@queenfishers.nl | 06-13 23 60 09.*

*Queenfishers zal de werving & selectie van deze functie verzorgen.

 

Enthousiast?

Jouw sollicitatiebrief met cv ontvangen wij graag voor 20 maart a.s.