Contractmanager openbaar vervoer

 Het OV-bureau Groningen Drenthe zoekt een:

Contractmanager openbaar vervoer (0.8 – 1 fte)

Ben jij een enthousiaste doorzetter voor wie resultaat telt? Heb jij een aantal jaren werkervaring en trekt de wereld van het openbaar vervoer jou aan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het werkterrein

Het OV-bureau organiseert namens de provincies Groningen en Drenthe en gemeente Groningen voor alle inwoners en bezoekers het openbaar vervoer per bus. Een team van zo’n 30 medewerkers ontwikkelt vanuit het kantoor in Assen dit openbaar vervoer proactief, vanuit professionele en maatschappelijke betrokkenheid en binnen een bestuurlijke context. De klant/reiziger staat in ons werk centraal. Het OV-bureau Groningen Drenthe vervult o.a. de rol van regisseur die het vervoer ontwikkelt en de klant/reiziger betrekt bij dit proces. Uiteraard doen we dit samen met de vervoerder(s) en in nauwe afstemming met de partijen die voor de juiste randvoorwaarden kunnen zorgen voor goed OV, zoals gemeenten, bedrijven en instellingen.

De organisatie

De organisatie bestaat uit gedreven professionals die de volgende kernwaarden onderschrijven: betrokkenheid en passie, integraal denken en werken, het verschil willen maken en zoeken naar verbinding en samenwerking. De medewerkers van het OV-bureau Groningen Drenthe zijn aanspreekbaar op hun expertise, gedrevenheid, enthousiasme en grenzen durven verleggen. Alleen samen kun je mooie dingen maken.

De functie

Jij gaat in samenwerking met de senior-contractmanager de concessie voor het openbaar (bus)vervoer in Groningen en Drenthe beheren. Je houdt je vooral bezig met het bewaken van de concessieafspraken tussen het OV-bureau en de vervoerder. En dat gaat best ver! Zo kijk je niet alleen naar de uitvoeringsaspecten zoals bijvoorbeeld reizigerspunctualiteit, aansluitingen en rituitval, maar heb je ook oog voor zaken als de inzet van het juiste materieel, de toegankelijkheid van het busvervoer, sociale veiligheid in en om de bus, maar ook naar tijdige aanlevering van de juiste monitoringsdocumentatie. Daarnaast ontwikkel je samen met de vervoerder in het Kwaliteitsplan de verdere doorontwikkeling van de uitvoeringskwaliteit van het busvervoer. Tenslotte ben je er terdege van bewust dat alles een financiële component heeft, zowel bij het OV-bureau als bij de vervoerder.

In het team concessiemanagement werk je vooral samen met de senior-contractmanager en de dataspecialisten, maar als contractmanager heb je binnen het OV-bureau ook te maken met de collega’s van de teams marktbewerking, communicatie, ontwikkeling en financiën.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau;
  • Je hebt enkele jaren werkervaring, bij voorkeur met het managen van contracten;
  • Je hebt een uitstekend gevoel voor de relationele verhoudingen;
  • Je bent daarnaast besluitvaardig, proactief en een uitstekende onderhandelaar met gevoel voor wederzijdse belangen;
  • Je bent resultaatgericht, een teamplayer, sociaal vaardig en hebt een positief kritische houding.
  • Je hebt ervaring met monitoring en het opstellen van rapportages.

Wij bieden

Werken bij het OV-bureau Groningen Drenthe is werken aan vraagstukken die iets betekenen voor het openbaar (bus)vervoer in de provincies Groningen en Drenthe. Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor een eigen invulling. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.

Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij voor deze functie een salaris van minimaal € 3.935,54 en maximaal € 5.564,56 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 11, norm 1 januari 2023). Dit is exclusief het Individueel Keuze Budget (IKB) van 22,37 %. Het IKB is opgebouwd uit het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering, bijdrage levensloop en bovenwettelijke vakantiedagen. Het IKB wordt maandelijks uitbetaald of kan voor diverse doelen worden ingezet. 

Het OV-bureau Groningen Drenthe is een samenwerkingsverband van de Provincies Groningen en Drenthe en Gemeente Groningen en volgt de CAO Provincies. 
 
Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie of over de procedure dan kun je contact opnemen met Gert Veringa, manager van het team concessiemanagement, via 06 5050 7755 of via .

Solliciteren?

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan de directeur van het OV-bureau, Rosalinde Hoorweg en sturen naar .
Je kunt reageren tot en met vrijdag 24 november 2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 30 november 2023.

De privacyverklaring van het OV-bureau vind je op ovbureau.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.