Directeur Bedrijfsvoering

Aan goed onderwijs gaat een goede organisatie vooraf. Wij zoeken een directeur bedrijfsvoering met passie voor het voortgezet onderwijs en al haar bedrijfsprocessen.

Bij OSG Singelland in Drachten, Surhuisterveen, Burgum en Gorredijk zetten de medewerkers zich volledig in voor onze leerlingen met al hun talenten. Wij zoeken iemand die zich met het team Ondersteuning, Service en Advies (OSA) inzet voor alle ondersteunende bedrijfsprocessen binnen onze Stichting.

OSG Singelland: wie zijn wij?

OSG Singelland is een brede scholengemeenschap met acht scholen. In totaal geven we aan zo’n 3900 leerlingen onderwijs. Wij stimuleren op alle mogelijke manieren ‘Talent in ontwikkeling’. OSA ondersteunt de scholen. Het team bestaat uit 29 medewerkers. De directeur Bedrijfsvoering rapporteert aan het College van Bestuur.

Welke thema’s zijn aan de orde?

We staan aan de start van het implementeren van een nieuw strategisch beleidskader. De vertaling hiervan naar een meer integrale en servicegerichte bedrijfsvoering is een belangrijke ontwikkeling.

Optimalisatie van integrale bedrijfsprocessen met een balans tussen efficiency en eigenheid van de verschillende scholen vraagt om gedragen uitvoeringskaders. Hier kunnen we nog stappen in maken.

De belangrijkste resultaatgebieden voor de directeur bedrijfsvoering

 • Leidinggeven aan OSA
 • Beleidsontwikkeling en advisering over uitvoeringskaders
 • Uitvoering en evaluatie van het integrale beleid van bedrijfsvoering (PR, ICT, Financiën, Facilitair, HR, Kwaliteit en Inkoop)

Wat vragen we van jou als Directeur Bedrijfsvoering?

 • Je hebt een duidelijke visie op strategische thema’s met betrekking tot servicegerichte bedrijfsvoering
 • Je kunt visie en beleid vertalen naar vernieuwingen binnen de afdeling
 • Je adviseert het bestuur over strategie, organisatiestructuur van de bedrijfsvoering en het optimaliseren van processen
 • Je kunt inspirerend en verbindend leidinggeven, waarbij je kunt goed schakelen tussen coachen, ondersteunen en besluiten nemen
 • Je hebt inhoudelijke expertise en ervaring met financiën, HR, ICT, Communicatie, kwaliteitszorg, facilitair- en inkoop management
 • Programmamanagement, risicomanagement, governance, data- en informatiemanagement zijn onderwerpen waar je warm voor loopt
 • De rol van ‘trusted advisor’ voer je met tact en sensitiviteit voor de verhoudingen uit.
 • Je bent een sterke open persoonlijkheid die de talenten van anderen wil ontwikkelen en inzetten
 • Je hebt HBO+/academisch werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

De functie van Directeur Bedrijfsvoering is gewaardeerd in schaal 12 van de CAO VO, met een uitloopmogelijkheid naar schaal 13 (max. 6568,--). OSG Singelland biedt een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een aanstelling voor 32 - 40 uur (0,8 - 1,0 fte) per week. De standplaats is Drachten. Startdatum is in overleg, bij voorkeur bij de start van het nieuwe schooljaar. Een geldige VOG is een voorwaarde om in dienst te treden. Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de procedure.

Wij realiseren ons dat je misschien (nog) niet aan alle eisen kunt voldoen van deze functie. Graag denken we in oplossingen hoe we jouw talent in deze functie kunnen inzetten.

Informatie

Er is een informatiepakket op aanvraag beschikbaar. Hiervoor kun je contact opnemen met Antje Zwierenberg, Hoofd HR a.i. (tel: 06-51618912; ).

Voor informatie over OSG Singelland en de positie van bedrijfsvoering kun je contact opnemen met Pieter Schram, voorzitter College van Bestuur ().

Enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Dat kan via onderstaande button ‘Direct solliciteren’. Wij ontvangen je motivatiebrief en CV graag samengevoegd in één bestand.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. De functie wordt intern en extern gelijktijdig opengezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Solliciteren