Directeur De Swoaistee

Een school waar je leert samenleven. Dat is waar we bij Openbare Jenaplan Basisschool De Swoaistee voor staan. De Swoaistee bevindt zich in Groningen, in de wijk Lewenborg en kenmerkt zich als een brede wijkschool met ongeveer 420 leerlingen, verdeeld over 19 groepen. Onze school is een leef-werkgemeenschap van kinderen, medewerkers en ouders, waar ieder kind welkom is. Onderdeel van die gemeenschap is ook het IKC waar wij aan bouwen. Wij richten ons vanuit het concept jenaplanonderwijs op een brede ontwikkeling van onze leerlingen, zodat zij na het volgen van ons basisonderwijs een sociaal bewuste en actieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

 

Functie
Voor O.J.S. De Swoaistee zijn wij op zoek naar een energieke en betrokken directeur, die het jenaplan onderwijs een warm hart toedraagt.

Als directeur van De Swoaistee kun je rekenen op een groot en zeer betrokken team van dertig leerkrachten, twee intern begeleiders en vier ondersteunende personeelsleden. Het managementteam bestaat naast de directeur, uit de intern begeleiders en de bouwcoördinatoren. Zij zijn verantwoordelijk voor de interne organisatie en de onderlinge afstemming.

De koers van De Swoaistee voor de komende jaren is helder. Onze jaarplannen vormen als onderdeel van het ambitieuze schoolplan (2019-2023) de basis voor het (door)ontwikkelen, concretiseren en waarborgen van hedendaags onderwijs voor de kinderen in de wijk.

Onze school werkt met het programma van De Vreedzame School. Met dit programma willen wij een bijdrage leveren aan een positief klimaat en aan de vorming van actieve en “betrokken” burgers. Jij bent naast directeur van de school, ook maatschappelijk betrokken, onder meer bij de Vreedzame Wijk. Je draagt bij aan wijk- en maatschappelijke ontwikkelingen.

Functie-eisen
Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau op onderwijskundig gebied. Je hebt bij voorkeur de schoolleidersopleiding PO afgerond.

Wij zoeken een directeur die:

-       affiniteit heeft met het Jenaplanonderwijs en bereid is zich hierin te ontwikkelen. Het hebben van Jenaplanervaring is een pré;

-       maatschappelijk betrokken is;

-       ruime ervaring heeft in een leidinggevende rol binnen het onderwijs;

-       als leidinggevende teamleden ziet en waardeert, ze in hun kracht zet en binnen kaders de vrijheid gunt;

-       de verbinding zoekt (ook met ouders en kinderen) en vertrouwen geeft;

-       een onderwijskundig leider is met oog voor de kwaliteit van het onderwijs en die weet wat er op de werkvloer speelt;

-       ervaring heeft met het ‘van en met elkaar leren’ in een professionele leergemeenschap;

-       waar nodig belangrijke inhoudelijke knopen kan doorhakken;

-       voor het team staat en de belangen kan behartigen;

-       nauw samenwerkt met de andere schoolleiders binnen het bestuur en actief bijdraagt aan de onderlinge samenwerkingsverbanden (doorgaande leerlijnen PO/VO).

Salaris

Deze functie is gewaardeerd op schaal D11 of D12 van de geldende CAO PO. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.861,- (D11) of € 5.527,- (D12) bij een volledige aanstelling. De inpassing van het salaris is afhankelijk van relevante kennis, ervaring en inschaling van de kandidaat.

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons draait het om het creëren van meerwaarde voor elke leerling en uiteindelijk voor de maatschappij. Dat maakt het werken in het onderwijs ook zo betekenisvol. Jij speelt een belangrijke rol in de mate waarin we slagen om onze missie te behalen.

Vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen geven wij – ieder vanuit zijn eigen rol – inhoud aan ons werk en een bijdrage aan het onderwijs. Oog voor eigen ontwikkeling stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan trainingen en opleidingsmogelijkheden.

Ben jij de Jenaplandirecteur die wij zoeken?

Dan maken we graag kennis met je. We zien je reactie tegemoet via het sollicitatieformulier op onze website.
In het formulier kan je aangeven naar welke vacature je solliciteert.

Informatie

Informatie over de school vind je op de website van O.J.S. De Swoaistee; https://swoaistee.openbaaronderwijsgroningen.nl/index.html

Meer informatie over de functie is in te winnen bij Herbert de Bruijne, lid College van Bestuur, via 050 32 10 300 of via het e-mailadres solliciteren@o2g2.nl.


Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure.

 Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.