GZ Psycholoog

Functie

Wij zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste, BIG-geregistreerde (GZ)-psycholoog.

Oosterlengte biedt persoonlijke, respectvolle en professionele verpleging, verzorging en behandeling aan ouderen en kwetsbaren, zodat zij op een waardige en prettige manier kunnen leven. Het liefst thuis, in de eigen omgeving. Of, als dit niet meer gaat, in één van onze 11 verpleegcentra in Oost-Groningen.

Bij Oosterlengte werken veel gemotiveerde en betrokken medewerkers, wat zich onder meer vertaalt in een hoge cliënttevredenheid. Binnen de behandeldienst zijn de vakgroepen psychologie, orthopedagogiek, maatschappelijk werk en geestelijke zorg gepositioneerd in een nieuw Psychosociaal Team.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die wil meebouwen aan de toekomst van Oosterlengte en de ouderenzorg in Oost-Groningen.


Wat ga je doen?

Als GZ-psycholoog verricht je diagnostiek en behandel en begeleid je cliënten en hun systeem. Je vervult een rol in het multidisciplinair overleg en je hebt met name passie voor de geriatrische revalidatiezorg. Ook op de afdelingen waar cliënten wonen of verblijven met een psychogeriatrische of somatische zorgvraag, ben je inzetbaar voor (complexe) casuïstiek. Je geeft adviezen en coacht je zorgcollega’s.

In de functie als GZ-psycholoog wordt van je gevraagd een actieve bijdrage te leveren aan het ontwikkelen en implementeren van beleid. Er is veel ruimte voor inhoudelijke ontwikkelingen binnen Oosterlengte.

Als GZ-psycholoog vorm je samen met een psycholoog, een GZ-psycholoog, twee orthopedagogen-generalist, een orthopedagoog, twee geestelijk verzorgers en twee maatschappelijk werkers het psychosociaal team. Het psychosociaal team is in ontwikkeling en zal in de toekomst mogelijk aangevuld worden met andere disciplines. Samen met jouw collega’s van het psychosociaal team ga je actief op zoek naar de mogelijkheden en kansen, maar ook wat jouw expertise en die van de anderen in het psychosociaal team is, om samen zo optimaal mogelijk psychosociale ondersteuning te bieden aan onze cliënten en hun naasten.

Wij bieden

 • Een plezierige werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is en waar waardering hebben voor elkaar één van de kernwaarden is.
 • Een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg (minimaal 16 uren). Ingezet worden als zzp’er is bespreekbaar.
 • Inschaling in FWG 65.
 • Arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VVT.
 • Diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering en een fiscaal aantrekkelijk bedrijfsfitness- en fietsplan.

Wij vragen

 • Jij hebt een duidelijke visie op de rol van de GZ-psycholoog binnen de geriatrische revalidatiezorg en kan bijdragen aan het verder ontwikkelen van deze afdeling.
 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding tot psycholoog, aangevuld met een postmaster opleiding tot GZ-psycholoog. Je bent BIG-geregistreerd.
 • Als GZ-psycholoog heb je affiniteit met het begeleiden van masterpsychologen en wil je in de toekomst participeren in de opleiding tot GZ-psycholoog als Praktijkopleider en/of werkbegeleider.
 • Je bent iemand die gemakkelijk benaderbaar is voor, en contact maakt met, zowel cliënten als collega’s. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt zowel goed samenwerken als zelfstandig werken.
 • Innovatief, proactief en verantwoordelijk zijn eigenschappen die van jou op toepassing zijn
 • Je bent in staat om de eigen werkzaamheden goed af te stemmen met andere professionals en bent in grote lijnen op de hoogte van de verschillende expertises binnen het psychosociaal domein.
 • Je bent flexibel inzetbaar op meerdere locaties en in bezit van een rijbewijs en auto.

Over ons

Bij Oosterlengte werken bijna 2.000 medewerkers die samen invulling geven aan passende ondersteuning aan mensen in Oost-Groningen in een kwetsbare fase van hun leven. We bieden deze ondersteuning bij cliënten thuis en in elf verpleeghuizen, waaronder een expertisecentrum. Onze visie is dat we elkaar horen, zien en waarderen. We vinden dit cruciaal om goede zorg voor onze cliënten te kunnen leveren. Het betekent dat wij liefdevolle aandacht hebben voor wat voor iemand echt telt. We zoeken daarbij maximaal aansluiting bij wie de ander is. De kernwaarden die daar voor ons bij horen, zijn: deskundigheid, eigenaarschap, verbinding en aandacht.

Interesse
Je kunt online solliciteren via onze website. Reageren kan tot 22 maart 2023. De gesprekken vinden eind maart/begin april plaats.  

Wil je meer weten? Bel voor informatie met Mieke van der Horn, Hoofd Psychosociaal Team, op telefoonnummer 06-22860615. Wij vertellen je graag meer over onze organisatie en wat jij daarin zou kunnen betekenen.

Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen, is het verstrekken van een actuele verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de sollicitatieprocedure.