Orthopedagoog (- generalist)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, innovatieve orthopedagoog-generalist.

GZ-psychologen met een orthopedagogische achtergrond moedigen wij ook aan om te solliciteren.

Over ons
Bij Oosterlengte werken bijna 2.000 medewerkers die samen invulling geven aan passende ondersteuning aan mensen in Oost-Groningen in een kwetsbare fase van hun leven. We bieden deze ondersteuning bij cliënten thuis en in elf verpleeghuizen, waaronder een expertisecentrum. Onze visie is dat we elkaar horen, zien en waarderen. We vinden dit cruciaal om goede zorg voor onze cliënten te kunnen leveren. Het betekent dat wij liefdevolle aandacht hebben voor wat voor iemand echt telt. We zoeken daarbij maximaal aansluiting bij wie de ander is. De kernwaarden die daar voor ons bij horen, zijn: deskundigheid, eigenaarschap, verbinding en aandacht.

Bij Oosterlengte werken veel gemotiveerde en betrokken medewerkers, wat zich onder meer vertaalt in een hoge cliënttevredenheid. Binnen de behandeldienst zijn de vakgroepen psychologie, orthopedagogiek, maatschappelijk werk en geestelijke verzorging gepositioneerd in een nieuw Psychosociaal Team. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die wil meebouwen aan de toekomst van Oosterlengte en de ouderenzorg in Oost-Groningen.

Wat ga je doen?
De rol van de orthopedagoog(-generalist) is binnen de ouderenzorg relatief nieuw. Dit geeft ruimte om mee te denken over de invulling en positionering van de orthopedagoog (-generalist) binnen Oosterlengte. Je gaat ondersteuning bieden aan de zorgteams bij het vormgeven van een woon-leefklimaat dat aansluit bij de behoeften, eigenheid, gewoontes en routines van onze bewoners. Dit doe je vanuit een contextuele benadering op zorg. Je werkt nauw samen met het cliëntsysteem. Je wordt met name ingezet op de woonlocaties waar cliënten wonen met een psychogeriatrische zorgvraag. Op aanvraag ben je ook betrokken bij andere (somatische) afdelingen om ook daar mee te denken over een passende context voor cliënten en bewoners.

In de functie als orthopedagoog (-generalist) wordt daarnaast van je gevraagd een actieve bijdrage te leveren aan het ontwikkelen en implementeren van beleid. Er is veel ruimte voor inhoudelijke ontwikkelingen binnen Oosterlengte.Samen met andere (GZ-)psychologen, orthopedagogen (generalist), geestelijk verzorgers en maatschappelijk werkers maak je onderdeel uit van het psychosociaal team. Het psychosociaal team is in ontwikkeling en zal in de toekomst mogelijk aangevuld worden met andere disciplines. Samen met jouw collega’s van het psychosociaal team ga je vanuit je expertise actief op zoek naar de mogelijkheden en kansen om samen zo optimaal mogelijk psychosociale ondersteuning te bieden aan onze cliënten en hun naasten.

Wij bieden

 • Een plezierige werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is en waar waardering hebben voor elkaar één van de kernwaarden is.
 • Een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg (minimaal 24 uren). Ingezet worden als zzp’er is bespreekbaar.
 • Inschaling in FWG 60 (Orthopedagoog) (minimaal € 4.091,73 en max. € 5.5456,77) of FWG 65 (Orthopedagoog-generalist) (min. € 4.611,10 en max. € 6.423,20)
 • Arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VVT.
 • Diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering en een fiscaal aantrekkelijk bedrijfsfitness- en fietsplan.

Wij vragen

 • Je vindt het leuk om mee te denken over hoe de orthopedagoog gepositioneerd kan worden binnen de ouderenzorg. Pionieren is je op het lijf geschreven. Je gedijt goed in een veranderende omgeving.
 • Je hebt minimaal een afgeronde WO-opleiding orthopedagogiek eventueel aangevuld met een postmaster opleiding tot orthopedagoog-generalist.
 • Je hebt ervaring met orthopedagogische diagnostiek en behandeling, bij voorkeur in de ouderen- of gehandicaptenzorg.
 • Indien orthopedagoog-generalist: Je hebt affiniteit met het begeleiden/coachen van masterpsychologen en -orthopedagogen en het spreekt je aan om in de toekomst bij te dragen aan het realiseren van een erkenning als praktijkopleidingsinstelling voor de opleiding tot orthopedagoog-generalist.
 • Je bent iemand die gemakkelijk benaderbaar is voor, en contact maakt met, zowel cliënten als collega’s. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent flexibel inzetbaar op meerdere locaties en in bezit van een rijbewijs en auto.

Interesse
Je kunt online solliciteren via onze website. Reageren kan tot  5 maart 2024.Zodra we jouw reactie binnen hebben nemen we persoonlijk contact met je op.
Wil je meer weten? Bel voor meer inhoudelijke  informatie met Sofia de Vries, Orthopedagoog-Generalist (06-23144261) of met Ria Doppen, Manager Behandelteams (06-51496686). Wij vertellen je graag meer over onze organisatie en wat jij daarin zou kunnen betekenen.

Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen, is het verstrekken van een actuele verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de sollicitatieprocedure.