GZ-psycholoog

Voor de vakgroep Medische Psychologie van het OZG zoeken wij met SPOED een enthousiaste

GZ-psycholoog
24-32 uur (0,67- 0,89 fte)


Wat ga je doen?

Het verrichten van (neuro)psychologisch onderzoek, het uitvoeren van (kortdurende) behandelingen. De werkzaamheden zijn zowel klinisch als poliklinisch. Tevens is er participatie in multidisciplinair overleg, zoals deelname aan de hoofdpijnpolikliniek.
Advies geven aan- en samenwerken met medische specialisten, verpleegkundigen en paramedici. De werkzaamheden bevinden kunnen zowel op het gebied van kind- en jeugd en volwassenen plaatsvinden.


Wat vragen wij van jou?

 • BIG registratie tot GZ-psycholoog;
 • Kennis, ervaring of affiniteit met medische psychologie en de doelgroepen volwassenen en kind en jeugd;
 • Kennis van en ervaring met psychische- , psychosomatische- en somato-psychische problematiek;
 • Kennis van - en ervaring met het toepassen van de verschillende psychologische behandelmethodes en technieken;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Goed kunnen samenwerken in teamverband en in staat zijn tot zelfstandig werken;
 • Voldoende persoonlijke stabiliteit en flexibel kunnen omgaan met crisissituaties.


De afdeling

De vakgroep Medische Psychologie onderzoekt en behandelt poliklinische en klinische patiënten van alle leeftijdscategorieën. De afdeling ontvangt verwijzingen van de medisch specialisten. Binnen de vakgroep Medische Psychologie werken twee klinisch psychologen, een GZ-psycholoog, een psychotherapeut kind- en jeugd, een medisch secretaresse en twee psychodiagnostisch medewerkers. De vier speerpunten van de medische psychologie betreffen: psychische stoornissen bij chronische ziektes, neuropsychologie, somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) en gevolgen van- en complicaties bij medische behandeling en ziekte. Dit zowel op het gebied van kinderen als volwassenen en ouderen.


De organisatie

Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio.
Met ruim 1300 collega’s werken wij dagelijks aan de best mogelijke zorg voor onze patiënten, de inwoners van Noord en Oost-Groningen. We doen dat vanuit ons moderne ziekenhuis in Scheemda en vanuit diverse servicepunten in de regio. Wij werken daarbij nauw samen met het UMCG en de verwijzers. De komende jaren is daarnaast van belang de vraag: Hoe kunnen we van het ziekenhuis een plek maken waar alles draait om de keuzes die mensen maken in hun leven en over hun gezondheid? Zodat we aandoeningen kunnen voorkomen, in plaats van dat we ze moeten genezen. En hoe kunnen we verder nog inzetten op preventie, digitalisering en het anders organiseren van zorg? Kan dit kleinschaliger en dichter bij (t)huis, zodat mensen langer in hun eigen omgeving gezond ouder kunnen worden?

Ons ziekenhuis is een prachtige plek om te werken, vol uitdagingen, dynamiek, leuke mensen en heeft een onmisbare rol in de regio. Ons motto: Samen. De beste zorg. Dichtbij.


Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische, innovatieve, professionele en mensgerichte organisatie waar geen dag hetzelfde is. Een functie waarin jij waarde kunt toevoegen aan een maatschappelijke organisatie door jouw kennis en ervaring. Daarnaast heb je bij ons de
vrijheid om initiatieven en ideeën in te brengen, zodat we samen kunnen bouwen aan de verdere ontwikkeling van het Ommelander Ziekenhuis. Het betekent ook werken in een organisatie waar mensen elkaar kennen, bij elkaar betrokken zijn en waar het contact laagdrempelig is.

Daarnaast:

 • Een jaarcontract
 • Standplaats is Scheemda.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Je wordt ingeschaald op basis van ervaring in FWG 65.
 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Je hebt beschikking tot een AMS budget ten behoeve van functie gebonden kosten.
 • De functie is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Geschikte interne kandidaten hebben voorrang.

Ben je enthousiast geworden?

Inlichtingen over deze functie kunnen worden verkregen bij mevrouw A. B. Lobbrecht, klinisch psycholoog (dinsdag, woensdag en donderdag) of mw. E.B. Hensema, psychotherapeut kind en jeugd (maandag, dinsdag, donderdag). Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer 0880661000.

U kunt uw sollicitatiebrief met curriculum vitae insturen via de website van het Ommelander Ziekenhuis.

Solliciteren