Vergunningverlener Brzo

Ligt jouw kracht in het meedenken over oplossingen? En ga jij graag in gesprek met industriële bedrijven in Noord-Nederland over milieu en omgevingsveiligheid? Dan is dit de functie voor jou!

Jij bent de vergunningverlener die in overleg met de aanvragers de balans vindt tussen het operationele proces en de omgevingsveiligheid. Doordat veel industriële bedrijven met gevaarlijke stoffen werken, kunnen er risico's ontstaan voor de omgeving. Jouw doel is bijdragen aan een veilige en duurzame ontwikkeling van Noord-Nederland!

Wat ga je bij ons doen?

Als vergunningverlener ben je verantwoordelijk voor het hele proces van vergunningverlening: van regie tot vergunningvoorschriften. Je werkt hierdoor in multidisciplinaire teams.

Je takenpakket is divers:

 • Je toetst en beoordeelt het milieudeel van een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Je stelt hiervoor besluiten op en geeft waar nodig advies.
 • Je overlegt met de aanvrager, wettelijke adviseurs en andere overheidsorganisaties en partijen.
 • Je handelt meldingen Activiteitenbesluit af en stelt zo nodig (doel)voorschriften op.
 • Je signaleert tijdig welke (milieu)technische- of juridische expertise moet worden ingeschakeld.
 • Je draagt bij aan de kwaliteit en kennis van het team door deelname in (ad hoc) werkgroepen en (landelijk) overleg.

Wat bieden wij jou?


Je maakt deel uit van het team Brzo. Het team bestaat uit circa 30 enthousiaste professionals. Binnen het team krijg je alle vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor.

 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 11 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 3.701,- en € 5.372,-.
 • De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Boven op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

 • Jij zorgt ervoor dat de balans tussen de milieuruimte van bedrijven en hun omgeving goed wordt bewaakt. Ook durf jij de verantwoordelijkheid te nemen bij (maatschappelijk gevoelige) vergunningendossiers. Daarbij komt je politieke sensitiviteit goed van pas.
 • Je weet onderwerpen overtuigend en in begrijpelijk taal te verwoorden, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding in een technische- of milieukundige richting, bijvoorbeeld Chemische Technologie, Proceskunde of Milieukunde.
 • Je hebt bij voorkeur 2 à 3 jaar werkervaring als vergunningverlener in de sector procesindustrie.
 • Je hebt kennis van relevante wetgeving en milieu-aspecten.

Heb je nog geen ervaring?

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. We gaan daarover graag met je in gesprek!
Want als startend vergunningverlener sta je bij ons niet alleen. Wij zorgen voor vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Een ervaren collega begeleidt jou als 'buddy' tijdens je ontwikkeling richting vergunningverlener. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar. Samen bepalen jullie welke opleidingen en trainingen je gaat volgen en welke volgende stap het beste is voor jouw groei. Is dat geen mooi perspectief?

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema’s die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega’s hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?


Solliciteer dan door op onderstaande knop te klikken. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt, kan op korte termijn een gesprek worden ingepland.

Heb je een vraag over de vacature? Erik Quené, teamleider Brzo Noord, staat je graag te woord via 0598 788341.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt op maandag of vrijdagochtend via 06 469 449 32.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Solliciteren