Vergunningverlener Brzo

Vergunningverlener Brzo

2 x 36 uur per week

Ligt jouw kracht in het meedenken over oplossingen? Zie jij een uitdaging in het overleg met industriële klanten in Noord-Nederland over omgevingsveiligheid? Én werk je graag in multidisciplinaire teams aan complexe milieuvraagstukken? Dan is dit de functie voor jou!

Jij bent de Vergunningverlener die in overleg met de aanvragers de perfecte balans vindt tussen het operationele proces en de omgevingsveiligheid. Doordat veel industriële klanten met gevaarlijke stoffen werken, kunnen er veel risico's ontstaan voor de omgeving. Jouw doel is bijdragen aan een veilige en duurzame ontwikkeling van Noord-Nederland!

Wat ga je doen?

 • Als vergunningverlener ben je onder andere verantwoordelijk voor het hele proces van vergunningverlening: van regie tot vergunningvoorschriften. Je staat daarbij in contact met bedrijven en andere overheden.
 • Je toetst de ontvankelijkheid van het milieudeel van een aanvraag en stelt besluiten op in relatie tot het verlenen, weigeren, wijzigen of intrekken van het milieudeel van een omgevingsvergunning of je adviseert hierover.
 • Je overlegt met de aanvrager, wettelijke adviseurs en waar nodig andere overheden en partijen.
 • Je handelt meldingen Activiteitenbesluit af en stelt zo nodig (doel)voorschriften op.
 • Je signaleert tijdig welke (milieu)technische- of juridische expertise moet worden ingeschakeld en je beoordeelt de geleverde bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang.
 • Je draagt bij aan de kwaliteit en kennis van het team door deelname in (ad hoc) werkgroepen en aan (landelijk) overleg.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en verder te ontwikkelen. Je maakt deel uit van het team Brzo dat bestaat uit 22 enthousiaste professionals. Binnen dit team krijg jij alle vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Afhankelijk van kennis en ervaring is het salaris gebaseerd op schaal 11 van de CAO SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.169,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woonwerk-kilometers.

Wat neem je mee?

 • Jij zorgt ervoor dat de balans tussen de milieuruimte van bedrijven en hun omgeving goed wordt bewaakt. Ook durf jij de verantwoordelijkheid te nemen bij (maatschappelijk gevoelige) vergunningendossiers. We doen dus niet alleen een beroep op je expertise, maar ook op je politieke sensitiviteit.
 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding in een technische- of milieukundige richting, bijvoorbeeld Chemische Technologie, Proceskunde of Milieukunde.
 • Bij voorkeur 2 à 3 jaar werkervaring als vergunningverlener in de sector procesindustrie in klasse II of III. Werkervaring in klasse III Brzo is een pré.
 • Kennis van Wet Natuurbescherming, Waterwet, luchtemissies, Handreiking industrielawaai, Nederlandse Richtlijn Bodembescherming en energiebesparingsmethodieken.
 • Aanvullende opleidingen zoals de basiscursussen omgevingsrecht, Awb, Wm, PGS-richtlijnen, geluid, bodem/NRB, Activiteitenbesluit, afval, energie, (afval)water, bouwbesluit, Wro, EV/Bevi/Revi zijn een pré.
 • Competenties: analytisch vermogen, plannen en organiseren, samenwerken, adviesvaardigheden en mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Ben je startend Vergunningverlener Brzo?

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Want, als startend Vergunningverlener sta je bij ons niet alleen. Wij zorgen voor vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Een ervaren collega begeleidt jou tijdens je ontwikkeling richting Vergunningverlener Brzo. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar. Samen bepalen jullie welke vakinhoudelijke opleidingen en trainingen je gaat volgen en welke volgende stap het beste is voor jouw groei. Is dat geen mooi perspectief?

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door op de button te klikken. Dat kan tot en met 23 januari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 5. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Erik Quené, teamleider Brzo Noord, staat je graag te woord via 0598-788341.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Solliciteren