Vergunningverlener bouw

Wil je werken aan complexe bouwvergunningen en hou je van afwisseling? In deze functie is geen dag hetzelfde!

Je combineert graag je persoonlijke interesses met het werk dat je doet? In deze functie kan dat! Je behandelt aanvragen van verschillende aard. Van woning tot stikstoffabriek en van aanbouw tot windturbines. Het is een afwisselende functie waarin je veel contact hebt met de aanvrager, interne adviseurs en onze opdrachtgevers.

Wat ga je doen?

Je gaat in gesprek met inwoners en organisaties over hun bouwplannen en aanvragen. Je toetst de aanvragen aan de omgevingsplannen en zoekt in samenwerking met de collega’s de ruimte om plannen mogelijk te maken. We hanteren in ons werk de uitgangspunten van integraal en omgevingsbewust werken en het “ja-mits” principe.

 • Je beoordeelt aanvragen voor vergunningen op het gebied van bouw en monumenten en zorgt voor een correcte en tijdige afhandeling hiervan.
 • Je toetst bouwaanvragen aan bestemmingsplannen en overige wet- en regelgeving (o.a. Bouwbesluit en Bouwverordening).
 • Je stelt conceptvergunningen op en bepaalt de voorwaarden op basis van (eventuele) bijdragen jurist en specialisten.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor aanvragers en andere belanghebbenden. Je initieert. (voor)overleg, betrekt op tijd de verschillende vakspecialisten en bewaakt termijnen en de kwaliteit.
 • Je biedt vakinhoudelijke ondersteuning bij bezwaar- en beroepschriften.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Je maakt deel uit van het team Bouw dat bestaat uit 20 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk- privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

 • Het salaris is gebaseerd op schaal 9 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.048,-
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je brutosalaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in een bouwkundige richting, minimaal drie jaar relevante werkervaring als vergunningverlener en komt het best tot je recht in een dynamische omgeving.
 • Je hebt aanvullende opleidingen op het gebied van brandveiligheid, Wm, Wro, monumenten, Omgevingsrecht, bouwfysica en bouw- en woningtoezicht en Ambtenaar BWT I en II.
 • Je hebt kennis en ervaring bij het maken van een (ruimtelijke) belangenafweging bij bestemmingsplanafwijkingen.
 • Overige competenties: resultaatgericht, samenwerken, communiceren, zorgvuldig/oplettend, analyseren en ondernemen.

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Solliciteer door op de button te klikken. Dat kan tot en met 13 februari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op 23 februari aanstaande.

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Martin Kremers, teamleider Bouw staat je graag te woord via 06 469 449 27.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Arjan Bolt via 06 469 366 64.

Beschik je nog niet over de gevraagde ervaring, maar wél over een passende achtergrond en hbo- opleiding, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Solliciteren