Traineeships: Ict, Vergunningverlening, specialistisch- & juridisch advies.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken in een jonge organisatie: samen bouwen en pionieren waarbij je ruimte krijgt voor eigen initiatief. We hechten veel waarde aan een prettige werksfeer en dat blijkt ook uit de waardering die wij krijgen van onze medewerkers. In ons traineeprogramma geven wij je de mogelijkheid je maximaal te ontplooien. Je wordt hierbij begeleid door een persoonlijke mentor die jou coacht en uitdaagt. Zo heb je altijd iemand om op terug te vallen als je er zelf even niet uitkomt. We bieden meerdere opleidingstrajecten aan voor ambitieuze, enthousiaste, getalenteerde en gemotiveerde starters met een HBO of WO diploma zonder of met beperkte werkervaring.

Het opleidingstraject zal gedurende twee jaar in het teken staan van:

 • Een vliegende start maken met je carrière en daar richting aangeven;
 • Het leren kennen van jezelf met bijbehorende sterktes en ontwikkelpunten;
 • Een opleidingstraject op maat
 • Het leren kennen van de organisatie, onze opdrachtgevers en je collega's.

Het opleidingstraject duurt twee jaar, waarin algemene kennis en vaardigheden als ook specialistische opleidingen aan bod komen. Het is een opleidingstraject waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Wie zoeken wij?

 1. Een recent afgestudeerde HBO-er of WO-er met een natuurwetenschappelijke opleiding, die geïnteresseerd is in (proces)industrie, bestrijdingstechnieken en fysische en chemische processen in de atmosfeer en die zich in het team Advies verder wil ontwikkelen tot specialistisch adviseur.
 2. Een recent afgestudeerde HBO-er of WO-er rechten die zich in het team Advies wil ontwikkelen tot juridisch adviseur op het gebied van vergunningverlening milieu.
 3. Een recent afgestudeerde HBO er of WO er op het gebied van milieu of chemisch-fysische technologie die zich in het team Vergunningverlening wil ontwikkelen als specialist op het gebied van het opstellen van milieuvergunningen.
 4. Een recent afgestudeerde HBO-er op het gebied van ICT die zich binnen de afdeling Ondersteuning wil ontwikkelen in vakgebied Functioneel beheer.

Wat bieden wij jou?

Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk privé balans kennen wij flexibele werktijden en is het mogelijk om vanuit huis te werken (middels laptop en werktelefoon).

Je krijgt tijd en ruimte om de organisatie en de context waarbinnen wij  ons werk doen, goed te leren kennen. Naast een interne oriëntatie is het bijvoorbeeld ook mogelijk om op bedrijfsbezoek te gaan bij één of meerdere van onze opdrachtgevers.

Je wordt ingewerkt in je werkgebied en trekt op met collega's die op hetzelfde moment beginnen als jij. Jullie werken in verschillende vakgebieden maar zoeken elkaar regelmatig op om van elkaar te horen en te leren, opdrachten uit te werken en trainingen te volgen voor je algemene ontwikkeling.

In de periode van twee jaar leiden je op voor een functie. Je krijgt een starterssalaris en wij betalen je studie. Dan eindigt je tijdelijke contract en krijg je als het van beide kant goed bevalt, een vaste functie aangeboden. In de eerste twee jaar werk je 32 uur per week en je start met een bruto maandsalaris van €1953,77 (peildatum 1 oktober 2020).

Dat salaris groeit met jou mee. Daarnaast staat je een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden te wachten zoals een
Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% dat je naar wens kunt inzetten voor een aanvullende opleiding, extra vrije dagen of extra inkomen.

Wat neem je mee?

 • Een flinke dosis enthousiasme en leergierigheid.
 • Je bezit goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je bent nauwkeurig.
 • Je hebt een flexibele instelling

Ben je enthousiast?

Solliciteer kan via de knop onderaan deze pagina. Die leidt je naar de pagina van Omgevingsdienst Groningen waar je kunt solliciteren. Dat kan tot en met 28 februari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op 10 maart 2021 voor vacature 1,  8 maart 2021 voor vacature 2,  10 maart 2021 voor vacature 3 en 11 maart 2021 voor vacature 4.

Wil je meer weten over de functies en/of het programma, dan kun je met de leidinggevenden bellen: voor vacature 1 en 2 Marianne Busser, voor vacature 3 André Truin en voor vacature 4 Klaas Bolt. Zij zijn te bereiken via het nummer 0598-788000. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, bel dan met P&O adviseur Harma Schipper via het nummer 06 46936674.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Solliciteren