Toezichthouder Wabo-RIE4

36 uur per week

Kijk jij met een kritische blik naar installaties en processen? En treed jij waar nodig handhavend op? Dan kunnen wij jou vast blij maken met deze vacature!

Je zet je in om tot een goed resultaat te komen en werkt daarvoor samen met collega’s. Je kunt omgaan met druk vanuit bedrijven, burgers en bestuurders en hebt inzicht in proces en inhoud. Je vindt het vanzelfsprekend om dit met kwaliteit en verantwoordelijkheid te doen.

Wat ga je doen?

Als Toezichthouder Wabo-RIE4 zie je toe op de naleving van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en aanverwante regelgeving bij Brzo- en RIE-4 bedrijven. Je takenpakket is divers, hierbij kun je denken aan:

 • Voorbereiden en uitvoeren van Wabo-controles op basis van vergunningvoorschriften, rechtstreekse verboden, meldingen en/of eisen uit het Activiteitenbesluit.
 • Toezicht houden op verleende vergunningen en optreden in het kader van bestuursrechtelijke handhaving.
 • Toezicht houden op indirecte lozingen van zware industrie.
 • Regelmatig afstemmen met je directe collega’s (toezichthouders, BOA’s, juristen en adviseurs) en externe partners.
 • Adviseren op politiek gevoelige dossiers.
 • Naast je inspecterende taak, verstrek je informatie aan opdrachtgevers en behandel je klachten.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team Brzo Noord dat bestaat uit 24 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werkprivé-balans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

 • Het salaris is indicatief gebaseerd op schaal 10 van de cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494,-.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je brutosalaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

We zoeken iemand met een afgeronde relevante hbo-opleiding, bij voorkeur in een milieukundige of chemisch/technische richting of door werkervaring aantoonbaar gelijkwaardig hieraan.

Wanneer je ook nog voldoet aan onderstaande voorwaarden, dan pas je nog beter!

 • Je hebt de opleiding Chemische Technologie en Procestechnologie behaald of bent bereid deze opleidingen te volgen.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een soortgelijke rol en bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en hebt specifieke kennis van de milieuregelgeving.
 • Je bent ondernemend, omgevingsbewust, resultaatgericht, analytisch en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden; wat je tot een stevige gesprekspartner maakt.

Ben je startend Toezichthouder Wabo-RIE4?

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Als startend Toezichthouder Wabo-RIE4 sta je niet alleen. Wij zorgen voor vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Een ervaren collega begeleidt jou tijdens je ontwikkeling. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar. Samen bepalen jullie welke vakinhoudelijke opleidingen en trainingen je gaat volgen en welke volgende stap het beste is voor jouw groei. Is dat geen mooi perspectief?

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hier te klikken. Dat kan tot en met 23 januari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 5. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan voor de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Erik Quené, teamleider Brzo Noord staat je graag te woord via 0598-788341.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens, de inzet van waterstof en de vestiging van datacenters. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.