Toezichthouder Brzo

Toezichthouder Brzo

36 uur per week

Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan en wil je jouw ervaring als Toezichthouder breder inzetten? Bij ons krijg je nu die kans in het team Brzo. Je onderzoekt en controleert het veiligheids- en milieubeleid van grote industriële bedrijven in Noord-Nederland en voorziet ze waar nodig van advies.

Het uitvoeren van integrale milieucontroles bij industriële inrichtingen voelt voor jou als een tweede natuur. Je weet waar je moet zijn, waar op te letten en hoe je de controle op de juiste manier aanpakt. Tevreden opdrachtgevers zijn voor jou het hoogst haalbare. En weet je ‘slecht nieuws’ ook zo te verpakken dat de opdrachtgever zich begrepen en gehoord voelt? Dan hebben wij een match!

Wat ga je doen?

  • Je bereidt Wabo-controles voor en voert deze ter plaatse uit op basis van vergunningvoorschriften, rechtstreekse verboden, meldingen en/of eisen uit het Activiteitenbesluit.
  • Je bereidt Brzo-controles voor, voert deze uit en stelt inspectierapporten op. Dit doe je in nauwe afstemming met externe Brzo-inspectiepartners.
  • Je bewaakt de voortgang van de werkzaamheden die voortkomen uit de Wabo- en Brzo- controles, prioriteert hierbinnen en anticipeert op ontwikkelingen. Je handhaaft bij (opnieuw) geconstateerde overtredingen.
  • Je houdt administratief toezicht op basis van openbare en bedrijfsspecifieke documenten, inclusief het beoordelen van rapporten die naar aanleiding van de vergunning moeten worden ingediend, bijv. NRB emissierapporten.
  • Je signaleert tijdig welke technische of juridische expertise moet worden ingeschakeld en je beoordeelt de geleverde bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en verder te ontwikkelen. Je maakt deel uit van het team Brzo dat bestaat uit 22 enthousiaste professionals. Binnen dit team krijg je alle vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Afhankelijk van kennis en ervaring is het salaris gebaseerd op schaal 11 van de CAO SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.169,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

  • Laat het efficiënt plannen van inspecties maar aan jou over. Jij weet als geen ander hoe je de tijd optimaal benut en de voortgang op de juiste wijze bewaakt.
  • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding in een technische- of milieukundige richting, bijvoorbeeld Chemische Technologie, Proceskunde of Milieukunde aangevuld met modules Chemische Technologie, Procestechnologie en -veiligheid op hbo-niveau.
  • Je hebt bij voorkeur 2 tot 3 jaar werkervaring met grote industriële bedrijven en gevaarlijke stoffen die onder Brzo-wetgeving vallen.
  • Je hebt kennis van Veiligheidsbeheerssystemen en je hebt auditervaring.
  • De volgende competenties passen bij jou: samenwerken, overtuigingskracht, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en adviesvaardigheden.

Ben je startend Toezichthouder Brzo?

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Als startend Toezichthouder Brzo sta je bij ons niet alleen. Wij zorgen voor vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Een ervaren collega begeleidt jou tijdens je ontwikkeling richting Toezichthouder Brzo en Wabo. Persoonlijke en professionele ontwikkeling bespreken jullie met elkaar. Samen bepalen jullie welke vakinhoudelijke opleidingen en trainingen je gaat volgen en welke tvolgende stap het beste is voor jouw groei. Is dat geen mooi perspectief?

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door op de button te klikken. Dat kan tot en met 23 januari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 5. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Erik Quené, teamleider Brzo Noord, staat je graag te woord via 0598-788341.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Solliciteren