Procesbegeleiders

Heb jij plezier in procesbegeleiding en werkverdeling en combineer je graag je persoonlijke interesses voor o.a. bouwwerkzaamheden of bodemsaneringen met het werk wat je doet? In deze functie kan dat! Voor het team bouw en babc (bodem, asbest, boa en cultuurhistorie) zoeken we een ervaren procesbegeleiders.

Even kennismaken

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.
De Omgevingsdienst Groningen verzorgt de uitvoering van vergunningverlening-, toezicht- en handhavingstaken op het gebied van milieu, bouwen en wonen in opdracht van de Groninger gemeenten en de provincie Groningen. Waar het gaat om de veiligheid rondom risicovolle bedrijven zoals de grote chemiebedrijven, is de Omgevingsdienst eindverantwoordelijk voor de vergunningverlening en toezicht en handhaving in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen).

Wat ga je doen?

Je bewaakt, borgt en toetst de kwaliteit en kwantiteit van de gegevens in het zaaksysteem en ondersteunt de teamleider bij het maken van de rapportages. In je werk hanteer je de uitgangspunten van integraal en omgevingsbewust werken en het “ja-mits” principe.

 • Je checkt of de behandelaar de zaak op de juiste manier 'weg' zet in het zaaksysteem conform processtappen en werkafspraken, geeft indien nodig uitleg over het zaaksysteem en doet verbetervoorstellen.
 • Je inventariseert de informatiebehoefte van het team en stemt hierover af met de informatieanalist.
 • Je controleert, analyseert en interpreteert rapportages en geeft in afstemming met de informatiespecialist inhoudelijke toelichting op overzichten (o.a. meerwerk, termijnbewaking, werkdruk, PDC-matrix, teamplan, (jaar)rapportages en overzichten voor opdrachtgevers).
 • Samen met accountmanagement ben je gesprekspartner van de opdrachtgever.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team Bouw dat bestaat uit 20, dan wel van het team babc dat bestaat uit 26 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort.

 • Het salaris is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.671,- bij een fulltime dienstverband.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je brutosalaris.
 • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur werkervaring als Procesbegeleider en hebt kennis van rapportage tools en zaaksysteem.
 • Je bent enthousiast en weet gemakkelijk verbinding te leggen.
 • Je weet kritische vragen te stellen en je krijgt mensen in beweging.
 • Je kunt datagedreven sturen en bent nauwkeurig in het opstellen van rapportages.
 • In een complex krachtenveld ben jij in staat om op een leuke manier sessies te faciliteren en complexe materie eenvoudig uit te leggen en te illustreren.
 • Kortom, je bent een echte teamspeler, doelgericht en daadkrachtig.

Ben je enthousiast?

Solliciteer door hier te klikken. Dat kan tot en met zondag 10 juli 2022. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 13 juli 2022.

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Michel Jaroch staat je graag te woord via het algemeen nummer 0598 788 000

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Arjan Bolt via
06 469 366 64.

Beschik je nog niet over de gevraagde ervaring, maar wél over een passende achtergrond en hbo-opleiding, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie.

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang.

Solliciteren