Juridisch adviseur Vergunningverlening milieu complex

 (32 uur per week)

De Omgevingsdienst Groningen verzorgt de uitvoering van vergunningverlening- , toezicht- en handhavingstaken op het gebied van milieu, bouwen en wonen in opdracht van de Groninger gemeenten en de provincie Groningen. Waar het gaat om de veiligheid rondom risicovolle bedrijven zoals de grote chemiebedrijven, is de Omgevingsdienst eindverantwoordelijk voor de vergunningverlening en toezicht en handhaving in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen).


Wat ga je doen?

  • Je beoordeelt (complexe) vergunningaanvragen en gedoogbeschikkingen;
  • Je adviseert over diverse juridische vraagstukken op het terrein van het milieurecht;
  • Je behandelt bezwaar- en beroepschriften, je behandelt verzoeken voorlopige voorziening en zienswijzen, je stelt verweerschriften en pleitnota’s op en vertegenwoordigt het bevoegd gezag bij de behandeling hiervan;
  • Je adviseert en of stelt (gedoog) beschikkingen op ten aanzien van (complexe) aanvragen op grond van de Wabo en overige relevante wetgeving;
  • Je bereidt besluiten voor, motiveert deze en stelt ze op.


Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk privé balans kennen wij flexibele werktijden en is het mogelijk om vanuit huis te werken (middels laptop en werktelefoon).

Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 of 11 van de Cao SGO (norm 1 oktober 2020) met een bruto maandsalaris tussen €2.973,- en €5.169,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.


Wat neem je mee?

  • Je bent in bezit van een relevante opleiding op HBO+ of WO-niveau;
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt een verdiepingscursus omgevingsrecht gevolgd;
  • Je hebt goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen.Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hier te klikken. Dat kan tot en met zondag 17 januari 2021. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 27 januari 2021.

Wil je meer weten over de functie, dan kun je bellen met Marianne Busser, teamleider Advies. Zij is te bereiken op het nummer 0598 788000. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, bel dan met P&O adviseur Arjan Bolt via het nummer 0598 788046.

Mocht je geen Juridisch adviseur Vergunningverlening complex zijn of je voldoet niet aan de gestelde criteria maar je hebt toch interesse voor het vakgebied, dan is het altijd mogelijk om een open sollicitatie te sturen. Kijk hiervoor op https://od-groningen.nl/werken-bij/open-sollicitatie/

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang.

Solliciteren


We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.