Junior Adviseur Externe Veiligheid

32 - 36 uur


Als Young professional ligt de wereld aan je voeten. Je hebt je hbo- of wo-opleiding succesvol afgerond en wellicht zelfs al wat werkervaring opgedaan. Er ligt een mooie toekomst in het verschiet!
Binnen het project Gebiedsontwikkeling Oostpolder krijg je volop de kans die toekomst vorm te geven. Het gaat hier om nieuwe initiatieven die een bijdrage leveren aan het vergroenen van de chemische industrie, de energietransitie en aan circulaire economische activiteiten. Een project met mooie uitdagingen!

Wat ga je doen?

Je gaat je buigen over complexe vraagstukken op het gebied van Externe veiligheid. Dit betekent toezien op ambitieuze industriële projecten, met name op het vlak van energieproductie en recycling. Maar ook het bewaken van procedures en vergunningaanvragen en meedenken over de bescherming van het Werelderfgoed Waddenzee.

Met jouw kennis en enthousiasme werk je samen met een team van multidisciplinaire specialisten aan de duurzame ontwikkeling van de Eemshaven. Wij zorgen voor vakinhoudelijke opleidingen, trainingen en goede begeleiding zodat jij jezelf goed kunt ontwikkelen in je vakgebied. Is dat geen mooi perspectief?

  • Het aanvangssalaris van een Junior Adviseur is gedurende het eerste leerjaar gebaseerd op schaal 7 van de cao SGO met een bruto maandsalaris tussen € 2.170,- en € 3.176 (afhankelijk van kennis en ervaring). Na een jaar wordt, aan de hand van je doorlopen ontwikkeling, gekeken of je in een hogere schaal geplaatst kunt worden.
  • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je brutosalaris.
  • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

Als Junior Adviseur Externe Veiligheid herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van natuurkunde, rechten of milieu- of procestechniek.
  • Je hebt affiniteit met het vakgebied en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de daarbij horende wet- en regelgeving.
  • Naast deze kenmerken ben je communicatief vaardig en heb je een dienstverlenende
  • instelling; je staat namelijk veel in contact met opdrachtgevers en probeert hen een oplossing te bieden.
  • Overige competenties: samenwerken, oplossingsgericht, creatief denken, kritisch.

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Solliciteer door hier te klikken. Dat kan tot en met 23 januari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 5. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Marianne Busser, teamleider Advies, staat je graag te woord via 06 469 365 59.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.