Informatieanalist

De Omgevingsdienst Groningen verzorgt de uitvoering van vergunningverlening- , toezicht- en handhavingstaken op het gebied van milieu, bouwen en wonen in opdracht van de Groninger gemeenten en de provincie Groningen. Waar het gaat om de veiligheid rondom risicovolle bedrijven zoals de grote chemiebedrijven, is de Omgevingsdienst eindverantwoordelijk voor de vergunningverlening en toezicht en handhaving in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen).

Informatieanalist

(24 uur per week; start na de zomervakantie)

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van vraagstukken ten aanzien van informatiehuishouding;
 • Je brengt advies uit met betrekking tot de oplossingsrichting van aanvragen;
 • Het omzetten van opdrachtgevers- of infrastructurele vraagstukken naar een concreet advies inclusief procesbeschrijving, informatiemodel, functionele specificaties, benodigde technische componenten, werkinstructie en implementatiestadia; 
 • Je analyseert informatiebehoeften bij opdrachtgeversvraagstukken of bij infrastructurele vraagstukken en je stelt eisen op binnen de kaders van de dienst en – producten (de ‘solution');
 • Het opstellen van de diverse informatieproducten (gegevensmodellering gebaseerd op verschillende informatiebronnen) binnen de kaders van het projectenproces; 
 • Het analyseren van de werkprocessen en informatiestromen; 
 • Je stelt heldere en bruikbare ontwerpen op inclusief functionele specificaties en specificaties van technische componenten. 

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk privé balans kennen wij flexibele werktijden en is het mogelijk om vanuit huis te werken (middels laptop en werktelefoon).

Het salaris is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO (norm 1 oktober 2020) met een bruto maandsalaris tussen de €2.973,- en €4.494,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Wat neem je mee?

 • Academisch/HBO werk- en denkniveau; 
 • Opleiding richting bedrijfskunde of informatica;
 • Tenminste 3 jaar werkervaring als analist in een ICT-projectomgeving;
 • Kennis van methode en technieken (BI-Tool) op het gebied van administratieve organisatie en informatieanalyse; 
 • Kennis van systeemontwikkeling en systeemontwikkelingsmethoden; 
 • Ervaring op het gebied van zaakgericht werken / VTH systeem is een pre;
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Solliciteer dan door op de onderstaande knop te klikken. Dat kan tot en met 16 mei 2021. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 27 mei 2021.

Wil je meer weten over de functie, dan kun je bellen met Klaas Bolt Afdelingshoofd Ondersteuning. Hij is te bereiken op het nummer 0598-788000. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, bel dan met P&O adviseur Harma Schipper via het nummer 0598 788035.

Mocht je geen Informatieanalist zijn of niet aan de gestelde criteria voldoen en heb je toch interesse voor het vakgebied, dan is het altijd mogelijk om een open sollicitatie te sturen.  Kijk hiervoor op https://od-groningen.nl/werken-bij/open-sollicitatie/

     

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang.

Solliciteer