Coördinator vergunningverlening Brzo

36 uur per week

Heb jij een uitstekende kennis van de milieuwet- en regelgeving, oog voor het doel ervan én gevoel voor de maatschappelijke en bestuurlijke context? Dan ben jij de collega die we zoeken.

Jij komt het beste tot je recht als je kunt werken op het boeiende snijvlak van economische, omgevings- en milieubelangen. Je zorgt dat complexe zaken in samenhang geregeld worden. Werken als Coördinator vergunningverlening Brzo aan de duurzame ontwikkeling van de regio Noord-Nederland, dát is wat jou drijft. Bij ons wordt dat werkelijkheid!

Wat ga je doen?

Jij hebt het totaaloverzicht over de planning én de inhoud van de lopende vergunningprocedures en adviesvragen die de Vergunningverleners afhandelen. Je zorgt voor een goede werkverdeling en overlegt hierover met de werkverdeler van het team Vergunningverlening Milieu en de Specialisten. Je adviseert de Teamleider Brzo over inhoud, capaciteit en planning en komt indien nodig met oplossingen.

 • Je fungeert als vakinhoudelijk deskundige en ondersteunt hierin de Teamleider en collega's.
 • Het is jouw verantwoordelijkheid om rapportages op te stellen voor de Teamleider, Directie en Opdrachtgevers.
 • Je stelt het werkprogramma en de jaaropdrachten op voor het team Brzo Noord, samen met de Coördinator Toezicht.
 • Je adviseert de bestuurder over vergunningprocedures en voert hiervoor het ambtelijk en portefeuilleoverleg met de diverse opdrachtgevers.
 • Je adviseert de Teamleider Brzo over verbeteringen in het werkproces en -afspraken, en voert deze door. Je bevordert de afstemming met andere teams en disciplines.
 • Je onderhoudt contacten met samenwerkende partijen, organisaties, andere Brzo- omgevingsdiensten en Brzo-partners, zowel landelijk als regionaal.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Je maakt deel uit van het team Brzo Noord, dat bestaat uit 22 enthousiaste professionals. Binnen dit team krijg jij alle vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 11 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van tussen de € 2.756,- en € 5.169,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in een milieukundige- of technische richting.
 • Je hebt managementkennis en ervaring met het coördineren van een team.
 • Actuele kennis van de milieuwet en -regelgeving. Kennis van het Brzo is een pré.
 • Je hebt relevante werkervaring met milieuvergunningverlening en komt het beste tot je recht in een dynamische omgeving.
 • Daarnaast heb je ervaring met het adviseren in een bestuurlijke context.
 • Competenties: politiek sensitief, coachen, analyseren, plannen en organiseren en resultaatgericht.

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hier te klikken. Dat kan tot en met 23 januari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 5. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Erik Quené, teamleider Brzo Noord staat je graag te woord via 0598-788341.
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Solliciteren

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.