Adviseur geluid / licht

Heb jij oren naar complexe en uitdagende vraagstukken op het gebied van geluid- en lichtoverlast? Voor ons team Specialistisch Advies zijn wij op zoek naar een enthousiaste en communicatieve adviseur geluid en licht. Bij ons krijg je de kans om jouw ervaring en expertise in te zetten!

Jouw hart gaat sneller kloppen wanneer je bezig bent met het meten, analyseren, rapporteren en adviseren op het gebied van geluids- en lichtaspecten. Denk hierbij aan industrie- en verkeersgeluid, lichtoverlast, maar ook aan geluid van evenementen, horeca, enzovoorts. Met jouw advies lever je een belangrijke bijdrage aan een veilige, schone en duurzame leefomgeving. Een baan met impact!

Wat ga je bij ons doen?

Als adviseur geluid/ licht bekijk je de onderwerpen geluid en licht van verschillende kanten. Je houdt je bezig met beleidsmatige vraagstukken, maar ook met het uitvoeren van geluids- en lichtonderzoeken. Dit doe je vanuit jouw eigen inhoudelijke expertise, maar vooral samen met collega’s die zich bezig houden met advisering, vergunningverlening, toezicht en handhaving.

 • Je voert geluids- en lichtmetingen uit en vertaalt deze naar een helder en duidelijk advies.
 • Je houdt je bezig met de beoordeling van geluids- en lichtonderzoeken.
 • Je bepaalt of er sprake is van onderzoeksplicht of -noodzaak, stelt rekenmodellen op en controleert deze.
 • Je bewerkt berekeningsresultaten, gegevens en bestanden met onder andere Geomilieu.
 • Je beoordeelt en/of toetst metingen aan wet- en regelgeving, rapportages in het kader van vergunningverlening, toezicht en het nemen van een afwijkingsbesluit en je rapporteert dit

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een leuke afwisselende baan waarbij je zowel in het veld als op kantoor werkt. Je maakt deel uit van het team Specialistisch Advies dat bestaat uit ruim 20 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. Als kennisorganisatie bieden wij jou volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

Het salaris (afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.247,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

 • Je bent nieuwsgierig en bijt je graag vast in de grote verscheidenheid aan uitdagingen waar we in de regio mee te maken hebben. Je ziet de kansen maar durft óók realistisch te zijn.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring en komt het best tot je recht in een dynamische omgeving.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, met aanvullend een specialistische opleiding hogere akoestiek.
 • Je hebt kennis van het opstellen van geluidsmodellen en kennis van Omgevingswet, Bc GIS-applicatie, BWT en AwB.
 • Je legt gemakkelijk contact en zoekt proactief het contact met andere betrokken disciplines.
 • Overige competenties: politiek sensitief, omgevingsbewust en uitstekende communicatieve vaardigheden en een natuurlijke nieuwsgierigheid.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema’s die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega’s hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Enthousiast?

Solliciteer dan door hieronder op de button te klikken. Dat kan tot en met 25 maart aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 10 Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Solliciteren

Vragen?

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Marianne Busser, teamleider Advies, staat je graag te woord via 06 469 365 59.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Mathijs Assink via het nummer 06 296 551 94.

Beschik je nog niet over de gevraagde ervaring, maar wél over een passende achtergrond en opleiding, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.


We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.