Adviseur Geluid

Omdat we er als Omgevingsdienst Groningen steeds meer taken bij krijgen, is er ook voor de organisatie ruimte voor groei. Daarom zoeken wij

Adviseur Geluid
36 uur per week

Heb jij oren naar complexe en uitdagende vraagstukken op het gebied van geluid-overlast? Bij ons krijg je de kans om jouw ervaring en expertise in te zetten.

Even kennismaken

Dagelijks zet de Omgevingsdienst Groningen zich in om de regio een stukje mooier te maken. Zodat inwoners en ondernemers in een veilige, schone en duurzame leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Nu en in de toekomst. Dit doen we met vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies over diverse milieuthema's. We werken in opdracht van en samen met de Groninger gemeenten en de drie Noordelijke provincies.

Wat ga je doen?

 • Je houdt je bezig met de beoordeling van geluidsonderzoeken.
 • Je bekijkt het onderwerp geluid van verschillende kanten en adviseert over het uitvoeren van geluidsonderzoeken aan beleids- en planmakers, vergunningverleners en toezichthouders.
 • Je voert geluidsmetingen en trillingsonderzoeken uit en vertaalt deze naar een helder en duidelijk advies.
 • Je stelt rekenmodellen op en controleert deze.
 • Je bewerkt berekeningsresultaten, gegevens en databestanden met o.a. GIS.
 • Je beoordeelt en/of toetst metingen aan de weten regelgeving, in het kader van handhaving, de noodzaak voor onderzoek, rapportages in het kader van vergunningverlening, toezicht en het nemen van afwijkingsbesluit en je rapporteert dit.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

Je maakt deel uit van het team Advies dat bestaat uit 37 enthousiaste professionals. Binnen dit team krijg je de ruimte om je eigen geluid te laten horen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werkprivé-balans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal €4.450,- (op basis van Cao 1-7-2020). Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Wat neem je mee?

 • Een relevante hbo-opleiding
 • Een specialistische opleiding hogere akoestiek
 • Kennis van het opstellen van geluidsmodellen
 • Kennis van Wro, Bc GIS-applicatie, BWT en AwB
 • Passie voor milieu en duurzaamheid
 • Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden
 • Natuurlijke nieuwsgierigheid
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur in bezit van een auto)

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hieronder te klikken. Dat kan tot en met maandag 27 september aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 4 oktober aanstaande.
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Marianne Busser, teamleider Advies. Zij is te bereiken op het nummer 06 469 365 59. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Solliciteren

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.