Adviseur Geluid

36 uur

Heb jij oren naar complexe en uitdagende vraagstukken op het gebied van geluidoverlast?
Bij ons krijg je de kans om jouw ervaring en expertise in te zetten!

Jouw hart gaat sneller kloppen wanneer je bezig bent met het meten, analyseren, rapporteren en adviseren op het gebied van geluidsaspecten. Denk hierbij aan industrie- en verkeersgeluid, maar ook aan bouwakoestiek, geluid van evenementen, horeca, enzovoorts. Met jouw advies lever je een belangrijke bijdrage aan een veilige, schone en duurzame leefomgeving. Een baan met impact!

Wat ga je doen?

Als Adviseur Geluid bekijk je het onderwerp geluid van verschillende kanten. Je houdt je bezig met beleidsmatige vraagstukken, maar ook met het uitvoeren van geluidsonderzoeken. Dit doe je vanuit jouw eigen inhoudelijke expertise, maar vooral samen met collega’s die zich bezig houden met vergunningverlening, toezicht en handhaving.

  • Je voert geluidsmetingen en trillingsonderzoeken uit en vertaalt deze naar een helder en duidelijk advies.
  • Je bepaalt of er sprake is van onderzoeksplicht of -noodzaak, stelt rekenmodellen op en controleert deze.
  • Je bewerkt berekeningsresultaten, gegevens en databestanden met onder andere GIS.
  • Je beoordeelt en/of toetst metingen aan wet en regelgeving, rapportages in het kader van vergunningverlening, toezicht en het nemen van een afwijkingsbesluit.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Wij bieden je een leuke afwisselende baan waarbij je zowel in het veld als op kantoor je werkzaamheden verricht. Je maakt deel uit van het team Advies dat bestaat uit 37 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45%van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

  • Je bent nieuwsgierig en bijt je graag vast in de grote verscheidenheid aan uitdagingen waar we in de regio mee te maken hebben. Je ziet de kansen maar durft óók realistisch te zijn.
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring en komt het best tot je recht in een dynamische omgeving.
  • Je hebt een afgeronde natuurwetenschappelijke opleiding op hbo- of wo-niveau, met aanvullend een specialistische opleiding hogere akoestiek.
  • Je hebt kennis van het opstellen van geluidsmodellen en kennis van Wro, Bc GIS-applicatie, BWT en AwB.
  • Je legt gemakkelijk contact en zoek proactief het contact met andere betrokken disciplines.
  • Overige competenties: politiek sensitief, omgevingsbewust en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hieronder te klikken. Dat kan tot en met 23 januari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 5. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Solliciteren

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? 

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Beschik je nog niet over de gevraagde ervaring, maar wél over een passende achtergrond en wo-opleiding, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.
We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.