Adviseur Externe Veiligheid

2 x 36 uur

Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan en wil je jouw ervaring als Adviseur Externe Veiligheid breder inzetten? Bij ons krijg je nu die kans!

Jij kent de eigenschappen van gevaarlijke stoffen. Het geeft je een kick om met techniek bezig te zijn en regelgeving en milieu samen te brengen. Je vindt het belangrijk dat de inwoners van Noord-Nederland werken, recreëren en wonen in een veilige schone leefomgeving en wilt daar een bijdrage aan leveren.

Wat ga je doen?

Als Adviseur Externe Veiligheid ga je samen met collega's aan de slag om bovenstaande ambitie te realiseren. Het gaat hier niet om de interne bedrijfsprocessen, maar om het beperken van de risico's van de bedrijfsvoering voor de omgeving. Je maakt deel uit van het team Advies dat bestaat uit 37 enthousiaste professionals die allen hart hebben voor milieu en techniek. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort.

Als deskundige adviseer je op onderwerpen als vergunningverlening, toezicht/handhaving en ruimtelijke ordening voor de sectoren Chemie, Energie, Data en Recycling.

  • Je adviseert in het kader van omgevingsvergunningen en toezichtprocedures met betrekking tot Brzo- en IPPC-inrichtingen.
  • In nauwe samenspraak met de opdrachtgevers ga je op zoek naar veilige en werkbare oplossingen voor de opslag, het werken met én het transport van gevaarlijke stoffen.
  • Daarnaast denk je en bouw je mee met omgevingsvisies/omgevingsplannen en schuif je aan bij omgevingstafels waar externe veiligheid maatgevend is.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden jou volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Voor een goede werk-privébalans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

  • Het salaris is gebaseerd op schaal 11 van de Cao SGO (norm 1 oktober 2020) met een bruto maandsalaris van maximaal € 5.169,-
  • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je brutosalaris.
  • Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wat neem je mee?

We zoeken een creatieve klant- en oplossingsgerichte adviseur met minimaal drie jaar relevante werkervaring die het best tot zijn recht komt in een dynamische omgeving.

  • Je hebt een afgeronde technische hbo/wo-opleiding, bij voorkeur procestechnologie of scheikunde/chemie.
  • Je hebt kennis van Omgevingsveiligheid binnen de Omgevingswet.
  • Je bent analytisch en hebt kennis van risicoanalysemethoden, zoals SIL-LOPA en HAZOP.
  • Overige competenties: Omgevingsbewust, Overtuigingskracht, Besluitvaardigheid.

Waar staan we voor?

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een jonge, betrokken organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken met betrekking tot de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.

Ben je enthousiast?

Solliciteer door hieronder te klikken. Dat kan tot en met 23 januari aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 5. Wanneer een geschikte kandidaat zich aanmeldt kan vóór de sluitingsdatum een gesprek worden ingepland.

Solliciteren

Heb je een vraag over de vacature of het team of wil je weten of solliciteren voor jou zin heeft? Marianne Busser, teamleider Advies staat je graag te woord via 06 469 365 59.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Beschik je nog niet over de gevraagde ervaring, maar wél over een passende achtergrond en wo-opleiding, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.