Vergunningverlener Milieu

Omdat we er als Omgevingsdienst Groningen steeds meer taken bij krijgen, is er ook voor de organisatie ruimte voor groei. Daarom zoeken wij

Vergunningverlener Milieu
36 uur per week

Ben je op zoek naar nieuw perspectief? Naar meer verdieping of juist verbreding binnen je vakgebied? Wij dagen je uit om je expertise op het gebied van milieu bij ons in te zetten!

Even kennismaken

Dagelijks zet de Omgevingsdienst Groningen zich in om de regio een stukje mooier te maken. Zodat inwoners en ondernemers in een veilige, schone en duurzame leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Nu en in de toekomst. Dit doen we met vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies over diverse milieuthema's. We werken in opdracht van en samen met de Groninger gemeenten en de drie Noordelijke provincies.

Wat ga je doen?

  • Je toetst de ontvankelijkheid van het milieudeel van een aanvraag.
  • Je adviseert over en/of stelt besluiten op in relatie tot het verlenen, weigeren of intrekken van het milieudeel van omgevingsvergunningen.
  • Afhandelen van meldingen in het kader van het activiteitenbesluit, inclusief het beoordelen van gekwantificeerde doelvoorschriften, erkende maatregelen, verplichte maatregelen en/of het beoordelen van een gelijkwaardige voorziening op basis van representatieve meetgegevens, onderbouwde berekeningen of een risicoanalyse en het opstellen van maatwerkvoorschriften en instemmende beschikkingen.
  • Je signaleert tijdig welke milieuspecialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld en je beoordeelt hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

Je maakt deel uit van het team Vergunningverlening Milieu, dat bestaat uit 15 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werkprivé-balans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 9, 10 of 11 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van tussen de € 2.756,- en € 5.169,- (norm 1 oktober 2020). Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45%van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Wat neem je mee?

  • Voor een schaal 9 functie beschik je over een relevante hbo-opleiding (bij voorkeur richting milieukunde of proces-/chemische technologie).
  • Voor een schaal 10 functie heb je naast je relevante hbo-opleiding ook 3 jaar relevante werkervaring.
  • Voor een schaal 11 functie heb je naast je relevante hbo-opleiding en werkervaring ook 3 jaar ervaring met het begeleiden en inhoudelijk behandelen van complexe vergunningstrajecten.
  • Relevante kennis/opleiding op het gebied van: Omgevingsrecht, Awb, Wabo, Activiteitenbesluit alsmede de diverse milieuaspecten.
  • Goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • In staat om belangen en risico's van verschillende kanten te bekijken.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hier te klikken. Dat kan tot en met dinsdag 28 september aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 1 oktober aanstaande.
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met André Truin, teamleider Vergunningverlening Milieu. Hij is te bereiken via het algemeen nummer 06 469 365 81. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Solliciteren

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.