Toezichthouder bodem

Omdat we er als Omgevingsdienst Groningen steeds meer taken bij krijgen, is er ook voor de organisatie ruimte voor groei. Daarom zoeken wij

Toezichthouder bodem
28 uur per week 

Wil jij het milieu beschermen, maar ook met mensen omgaan en heb je een nieuwsgierigheid en interesse voor verschillende soorten bedrijven? Bij ons kan je dat in de praktijk brengen!

Even kennismaken

Dagelijks zet de Omgevingsdienst Groningen zich in om de regio een stukje mooier te maken. Zodat inwoners en ondernemers in een veilige, schone en duurzame leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Nu en in de toekomst. Dit doen we met vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies over diverse milieuthema's. We werken in opdracht van en samen met de Groninger gemeenten en de drie Noordelijke provincies.

Wat ga je doen?

 • Als toezichthouder ga je vaak alleen op pad. Wel heb je veel contact met collega's om af te stemmen over casuïstiek.
 • Indien nodig schakel je een specialist en/of jurist in.
 • Je toetst opgestelde pIannen, de uitvoering daarvan en de door bedrijven opgestelde rapportages.
 • Je bereidt controles voor en voert deze ter plaatse uit op basis van meldingen in het kader van het Besluit bodemkwaliteit of BUS, saneringsplannen, vergunningvoorschriften, rechtstreekse verboden en/of de eisen uit het Activiteitenbesluit (of de gelijkwaardige voorzieningen).
 • Je analyseert de wijze waarop registratie van de in- en uitgaande grondstromen plaatsvindt, onderzoekt boekhoudkundige, financiële en organisatorische gegevens en gaat na waar de stoffen uiteindelijk worden verwerkt.
 • Je houdt administratief toezicht op basis van openbare en bedrijfsspecifieke documenten (inclusief het beoordelen van rapporten die naar aanleiding van de vergunning of melding moeten worden ingediend).
 • Je rapporteert bevindingen, meldt overtredingen, treedt op en maakt ambtelijke vooraankondigingen.
 • Je stelt een bezoekverslag/brief op.
 • Je behandelt ongewone voorvallen, klachten, meldingen en verzoeken tot handhaven.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

Je maakt deel uit van het team BABC dat bestaat uit 12 enthousiaste professionals. Binnen dit team krijg je de ruimte om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. Voor een goede werkprivé-balans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris is gebaseerd op schaal 9 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal €4.048,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Wat neem je mee?

 • Een relevante hbo-opleiding
 • Een specialistische opleiding bodem(sanering)
 • Aanvullende opleidingen op het gebied van toezicht en handhaving
 • Kennis van de Awb, Wbb en Bbk
 • Passie voor het milieu
 • Benodigde competenties: communicatieve vaardigheden, nieuwsgierig, stevig in de schoenen staan, plannen & organiseren
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur in bezit van een auto)

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hieronder te klikken. Dat kan tot en met woensdag 29 september aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 6 oktober aanstaande.

Solliciteren

Wil je meer weten over de functie? Dan kun je bellen met Michel Jaroch, teamleider. Hij is te bereiken op het nummer 06 469 366 05. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.