Toezichthouder Brzo en Wabo

Omdat we er als Omgevingsdienst Groningen steeds meer taken bij krijgen, is er ook voor de organisatie ruimte voor groei. Daarom zoeken wij

Toezichthouder Brzo en Wabo
36 uur

Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan en wil je jouw ervaring breder inzetten? Bij ons krijg je nu die kans door de gang van zaken van grote industriële bedrijven in Noord Nederland van dichtbij te onderzoeken, te adviseren en te controleren.

Even kennismaken

Dagelijks zet de Omgevingsdienst Groningen zich in om de regio een stukje mooier te maken. Zodat inwoners en ondernemers in een veilige, schone en duurzame leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Nu en in de toekomst. Dit doen we met vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies over diverse milieuthema's. We werken in opdracht van en samen met de Groninger gemeenten en de drie Noordelijke provincies.

Wat ga je doen?

 • Opstellen en uitvoeren van: risicoanalyse op bedrijfsniveau en bedrijfsspecifiek toezichtsplan met risico’s, beoordelingspunten en bijbehorende toezichtmethode en frequentie.
 • Je houdt administratief toezicht op basis van openbare en bedrijfsspecifieke documenten (inclusief het beoordelen van rapporten die naar aanleiding van de vergunning moeten worden ingediend, bijv. NRB emissierapporten).
 • Je bereidt Wabo-controles voor en voert deze ter plaatse uit op basis van vergunningvoorschriften, rechtstreekse verboden, meldingen en/of de eisen uit het Activiteitenbesluit (of de gelijkwaardige voorzieningen).
 • Je bereidt samen met de externe inspectiepartners controles voor en voert deze ter plaatse uit op basis van het gestelde in het Brzo.
 • Je stelt inspectierapporten op samen met externe inspectiepartners en je coördineert de werkzaamheden die voortkomen uit de Brzo.
 • Je bevindingen rapporteren, overtredingen melden, optreden, ambtelijke vooraankondigingen maken en het opstellen van een bezoekverslag/brief.
 • Je handhaaft bij (opnieuw) geconstateerde overtredingen conform sanctiestrategieën.
 • Je behandelt ongewone voorvallen, klachten, meldingen en verzoeken tot handhaven.
 • Je signaleert tijdig welke specialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld en beoordeelt hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.

Je maakt deel uit van het team Brzo dat bestaat uit 22 enthousiaste professionals. In dit team krijg jij alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Voor een goede werkprivé-balans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris is gebaseerd op schaal 11 van de CAO SGO met een bruto maandsalaris van maximaal €5.169,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Wat neem je mee?

 • Een HTS Chemische Technologie of HTS Proceskunde opleiding (of door assessment aangetoond op dat kennisniveau); of hbo-opleiding Milieukunde/ Milieutechnologie aangevuld met modules Chemische Technologie, Procestechnologie en -veiligheid (via Brzo+ en/ of Hogeschool Utrecht en/of PHOV op hbo-niveau).
 • Minimaal 2-3 jaar werkervaring met grote industriële bedrijven en gevaarlijke stoffen die onder de Brzo vallen.
 • Je hebt aantoonbare kennis van Veiligheidsbeheerssystemen en auditervaring.
 • Je bent bereid tot het volgen van opleidingen (Brzo academie en permanente educatie).
 • De volgende competenties passen bij jou: samenwerkingsgericht, overtuigingskracht, plannen en organiseren, goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en adviesvaardigheden.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hieronder te klikken. Dat kan tot en met dinsdag 28 september aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 6 oktober aanstaande.

Solliciteren

Wil je meer weten over de functie? Dan kun je bellen met Erik Quené, teamleider Brzo. Hij is te bereiken op het nummer 06 469 366 32. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.