Coördinator Brzo

Omdat we er als Omgevingsdienst Groningen steeds meer taken bij krijgen, is er ook voor de organisatie ruimte voor groei. Daarom zoeken wij

Coördinator Brzo (vergunningverlening)
36 uur per week

Opereer jij graag op het snijvlak van duurzaamheid, veiligheid en economische belangen? Bij ons breng je dat in de praktijk door invloed te hebben op de balans tussen de milieuruimte van bedrijven en hun omgeving.

Even kennismaken

Dagelijks zet de Omgevingsdienst Groningen zich in om de regio een stukje mooier te maken. Zodat inwoners en ondernemers in een veilige, schone en duurzame leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Nu en in de toekomst. Dit doen we met vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies over diverse milieuthema's. We werken in opdracht van en samen met de Groninger gemeenten en de drie Noordelijke provincies.

Wat ga je doen?

 • Je hebt het overzicht over de inhoud en planning van de vergunningprocedures en adviesvragen die de vergunningverleners in het team afhandelen en zorgt voor een evenwichtige werkverdeling. Je overlegt hiervoor met de werkverdeler en de specialisten. Je adviseert vanuit dit overzicht de teamleider over capaciteit en planning.
 • Je adviseert de teamleider over verbeteringen in het werkproces en werkafspraken en bevordert de afstemming met andere teams en disciplines.
 • Je fungeert als vakinhoudelijk deskundige en ondersteunt hierin de teamleider en collega's.
 • Je adviseert de bestuurder over vergunningprocedures en voert hiervoor ambtelijk overleg met de diverse opdrachtgevers.
 • Je stelt het werkprogramma en de jaaropdrachten op voor Brzo Noord, samen met de coördinator toezicht.
 • Je stelt rapportages op t.b.v. teamleider, directie en de opdrachtgevers.
 • Je onderhoudt contact met samenwerkende partijen, organisaties, andere Brzo Omgevingsdiensten en Brzo-partners, zowel landelijk als regionaal.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen.
Je maakt deel uit van het team BRZO dat bestaat uit 22 enthousiaste professionals. Binnen dit team krijg jij alle vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen. Voor een goede werkprivé-balans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 9, 10 of 11 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van tussen de € 2.756,- en € 5.169,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde relevante hbo- of wo opleiding;
 • Kennis van wet- en regelgeving conform de kwaliteitscriteria 2.1 en kennis van de ontwikkelingen rond de Omgevingswet.
 • Ervaring in een soortgelijke functie en bekend met vergunningverlening.
 • Ervaring met het voeren van regie en het coördinerende van een team (bij voorkeur procesindustrie).
 • Je kunt je verplaatsen in een bestuurlijke context
 • Competenties: coachen, analyseren, plannen en organiseren, resultaatgericht en voortgang bewaken.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hieronder te klikken. Dat kan tot en met dinsdag 28 september aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 11 oktober aanstaande.
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Erik Quené, teamleider Brzo. Hij is te bereiken op het nummer 06 469 366 32. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Solliciteren

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang.

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.