Adviseurs externe veiligheid

Omdat we er als Omgevingsdienst Groningen steeds meer taken bij krijgen, is er ook voor de organisatie ruimte voor groei. Daarom zoeken wij

Adviseurs externe veiligheid
32 - 36 uur per week

Ken jij de eigenschappen van gevaarlijke stoffen en geeft het je een kick om met techniek bezig te zijn en regelgeving en milieu samen te brengen? Wij zoeken twee adviseurs met ruime ervaring in het vakgebied externe veiligheid en meer specifieke ervaring met de advisering op vraagstukken voor IPPC/Brzo-bedrijven.

Even kennismaken

Dagelijks zet de Omgevingsdienst Groningen zich in om de regio een stukje mooier te maken. Zodat inwoners en ondernemers in een veilige, schone en duurzame leefomgeving kunnen wonen, werken en recreëren. Nu en in de toekomst. Dit doen we met vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies over diverse milieuthema's. We werken in opdracht van en samen met de Groninger gemeenten en de drie Noordelijke provincies.

Wat ga je doen?

 • Als adviseur help je IPPC/Brzo-bedrijven met uiteenlopende vragen over externe veiligheid.
 • Je begeleidt Brzo-inspecties en zorgt dat problemen worden opgelost en bedrijven kunnen voldoen aan wettelijke voorschriften.
 • Je geeft advies aan de teams Vergunning-verlening en Toezicht & Handhaving, waarbij het zwaartepunt ligt bij IPPC/Brzo-bedrijven.
 • Je voert controleberekeningen uit en stelt consideransteksten op, inclusief voorschriften voor de milieuvergunningen van complexe bedrijven voor het thema externe veiligheid.
 • Je beoordeelt Veiligheidsrapporten, QRA's en andere veiligheidsonderzoeken.
 • Je beoordeelt rapportages en onderzoeken en stelt hiervoor technische adviezen op.

Wat bieden wij jou?

We zijn een kennisorganisatie en bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Je maakt deel uit van het team Advies dat bestaat uit 37 enthousiaste professionals die allen hart hebben voor milieu en techniek. Uniek binnen het Brzo Noord is de bundeling van kennis en kunde voor onze drie opdrachtgevers (de 3 noordelijke provincies) op één plaats.

Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werkprivé-balans kennen wij flexibele werktijden en combineren we thuiswerken met ruimte voor ontmoeting op ons kantoor in Veendam.

Het salaris is gebaseerd op schaal 11 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal €5.169,-. Daar bovenop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,45% van je brutosalaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werk kilometers.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een relevante opleiding op hbo-/wo-niveau afgerond in een technisch georiënteerde richting, bij voorkeur procestechnologie of scheikunde/chemie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring binnen het vakgebied, met aantoonbare ruime ervaring op genoemde werkzaamheden en hebt ervaring met projecten.
 • Je beschikt over stevige inhoudelijke kennis en bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving.
 • Je hebt affiniteit met rekensoftware en complexe industrie.
 • Je hebt kennis van risicoanalysemethoden, zoals SIL-LOPA en HAZOP.
 • Je kunt verantwoordelijkheid nemen voor (maatschappelijk gevoelige) dossiers.
 • Je hebt overtuigingskracht en beschikt over sterke analytische vaardigheden.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt goed samenwerken en hebt overtuigingskracht.
 • Je beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je bent klantgericht, hebt goede adviesvaardigheden en kunt goed schakelen tussen inhoud en proces.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door hieronder te klikken. Dat kan tot en met woensdag 6 oktober aanstaande. We zien je sollicitatie graag tegemoet! De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 12 oktober aanstaande.

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Marianne Busser, teamleider Advies. Zij is te bereiken op het nummer 06 469 365 59 Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Marijke Stuyt via het nummer 06 469 366 51.

Beschik je nog niet over de gevraagde vereisten, maar wél over een passende achtergrond, competenties en ambities? Stuur ons dan vooral ook je motivatie. Als kennisorganisatie bieden we volop mogelijkheden om je kennis te ontwikkelen en jezelf verder bij ons te ontplooien. Wij gaan daarover graag met je in gesprek!

We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.