Business Controller

Ben jij die ervaren, enthousiaste, communicatief vaardige business controller voor onze afdeling Finance en Control? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit is de baan

Als Business Controller ben je onderdeel van de afdeling Finance en Control van OIM Orthopedie. Je hebt een gevarieerde rol en je bent een expert op het gebied van de planning en control (P&C) cyclus. Je vraagt hierbij actief om feedback om de P&C cyclus te verbeteren. Je levert input voor advies aan de manager Finance en Control richting directie, management en medewerkers over financiële en bedrijfskundige vraagstukken en je denkt mee bij het gebruiken van de juiste kwaliteitseisen en – instrumenten of processen. Tevens ondersteun je budgetbeheerders bij de interpretatie van de managementinformatie en bij de doorrekening van de gevolgde bedrijfsvoering. Bij opstelling van rapportages en begroting ben jij een verbindende factor tussen de stafafdelingen ten behoeve van informatiemanagement. Je signaleert daarnaast risico’s, verbeter- en/of knelpunten en formuleert, adviseert en initieert maatregelen. Verder maak je de vertaalslag van de relevante wet- en regelgeving

naar de dagelijkse praktijk, identificeer je risico’s en creëer je mede het bewustzijn in de organisatie. Je ondersteunt bij het ontwikkelen van passend beleid en doet hiervoor actief voorstellen.  Je toetst in overleg met de manager Finance en Control directievoorstellen op haalbaarheid. Je houdt je daarnaast bezig met de ondersteuning van de manager Finance en Control bij financiële en bedrijfskundige vraagstukken en je zorgt (mede) voor de juiste stuurinformatie en rapportages richting stakeholders.

Het team

Je bent als Business Controller onderdeel van het team Finance en Control welke bestaat uit in totaal 6 medewerkers. Het team valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Finance en Control. De afdeling is momenteel in ontwikkeling om zich toekomstbestendig te maken.

Wat verwachten we van jou?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Opleidingsrichting HBO Accountancy of Bedrijfseconomie/Bedrijfskunde;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een gelijksoortige functie;
 • Kennis van de toepassing van relevante (financiële) applicaties, automatiseringspakketten en business intelligence tools;
 • Kennis van MS Dynamics NAV is een pré;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het opstellen van rapportages en adviezen;
 • Je hebt een proactieve grondhouding en een positieve instelling;
 • Je bent ondernemend, kritisch en durft vragen te stellen;
 • Hands-on ingesteld, waarbij je in staat bent om de werkzaamheden van je collega’s over te nemen;
 • Je creëert draagvlak en je hebt overtuigingskracht;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een vast contract voor 36 uur per week;
 • Een marktconform salaris volgens de CAO Ziekenhuizen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ja, ik heb er zin in!

Geïnteresseerd? Aarzel niet en solliciteer direct online via www.oim.nl. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Richard Langeland, Manager Finance & Control, via 06-11531521. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid.

Over OIM Orthopedie

OIM Orthopedie is een toonaangevend orthopedisch bedrijf met ca. 450 medewerkers verspreid over 28 vestigingen en meer dan 300 spreekuurlocaties door heel Nederland. Overal hebben wij hetzelfde doel: onze klanten hun leven laten leiden zoals zij dat willen. Hun de mogelijkheid geven om mee te doen in de maatschappij. Om maximaal actief te zijn, op ieders eigen niveau. Of het nou om topsport gaat of om een dagelijks wandelingetje met de hond. Daarbij hebben we aandacht voor het welzijn van de héle mens.

Al sinds 1981 werken wij met kwalitatief hoogstaande orthopedische maatwerkproducten (protheses, ortheses, orthopedische schoenen), en dienstverlening (zoals compressiezorg) in vooraanstaande revalidatiecentra en ziekenhuizen. Naast onze eigen vestigingen hebben we een productie-unit orthopedische schoenen en voetbedden in Beilen en een hoofdkantoor in Assen.

Wij zijn trots dat we door een aantal zorgverzekeraars gecontracteerd zijn als expertisecentrum voor arm- en beenprothesiologie. Dit betekent dat wij voldoen aan hun strenge kwaliteitscriteria. Ook laat het zien dat onze adviseurs voldoen aan alle gestelde opleidingseisen en zeer ervaren zijn. We werken nauw samen met specialisten en paramedici in multidisciplinaire behandelteams.

Solliciteren