Teammanager Procestechniek

Noorderpoort staat voor gelijke kansen voor iedereen. Wij willen een organisatie zijn waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend is. Iedereen kan zichzelf zijn en op die basis vrij, veilig en volwaardig meedoen. Ongeacht leeftijd, afkomst, beperking, religie, gender of seksuele oriëntatie.  Al onze studenten en medewerkers worden gerespecteerd. Ieder met zijn eigen unieke persoonlijkheid en talent. Want verschillen maken ons sterker en beter.

Voor de opleidingen Procestechniek zijn wij door verandering in het management op zoek naar een inspirerende, verbindende en ondernemende teammanager met oog voor mensen en resultaten.

Over deze baan
Als teammanager van de opleidingen Procestechniek (BOL, BBL en maatwerktrajecten) ga je je begeven in een school die in beweging is. In nauwe samenwerking met het managementteam (directeur en meerdere teammanagers) geef je leiding aan deze opleidingen met daarbij de inhoudelijke samenwerking met de technische opleidingen in Delfzijl en Groningen. De nieuwe teammanager is faciliterend en zorgt voor een verdere professionalisering van de medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en evalueren van een gezonde bedrijfsvoering van de opleidingen Procestechniek, waarin een leven lang ontwikkelen (LLO) voor zowel studenten als medewerkers een van de belangrijkste speerpunten is. Dit doe je samen met jouw team en het managementteam. In deze functie heb je een sleutelpositie om de verbinding te leggen vanuit het managementteam naar het onderwijsteam en vice versa, maar ook met de scholen, externe uitvoeringslocaties bij onze bedrijven en met de bedrijven in de regio. Je bent in staat om nieuwe activiteiten binnen te halen en buiten de lijnen te kleuren. Over de exacte invulling hiervan gaan we graag met jou in gesprek. We vinden het belangrijk dat dit aansluit op jouw kwaliteiten en daarnaast ook bijdraagt aan de doelstelling van de school. Je legt verantwoording af aan de directeur.

Jouw werkomgeving
In onze school is er naast het verwerven van kennis en vaardigheden, ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten. Wij zien onze school als een inspirerende (leer)omgeving, waar studenten hun loopbaanwensen kunnen realiseren om succesvol deel te nemen aan de maatschappij. Al onze medewerkers leveren hieraan graag een maximale bijdrage.

Wij verzorgen onderwijs dat gericht is op het bedrijfsleven. De praktijk voeren wij op meerdere locaties uit. Wij geven de opleidingen daarom vorm in nauwe samenwerking met bedrijven in de regio.

Dit ben jij
We zoeken een teammanager die inspireert en het onderwijsteam verder faciliteert richting een team aan zet en daarnaast zorgt dat de school zichtbaar is voor de omgeving. Je hebt humor, bent coachend en verbindend ingesteld en communiceert transparant. Je werkt vanuit dialoog en vertrouwen. Kortom, je werkt ten dienste van het primaire proces. Daarnaast geef je ruimte aan initiatieven en creativiteit en stimuleer je medewerkers om buiten bestaande kaders te denken, waarbij continu verbeteren en bevorderen van eigen regie een vanzelfsprekendheid is. Je bent proactief, communiceert mondeling en schriftelijk sterk. Je initieert en implementeert noodzakelijke vernieuwingen (onder andere in het kader van LLO), maar weet ook het goede te behouden. Je bent sterk in (zelf)reflectie en je wilt leren.

Wij vragen

  • Je hebt minimaal hbo+/wo werk- en denkniveau
  • Je hebt affiniteit met het mbo-onderwijs en/of ervaring in het mbo-onderwijs (pré)
  • Je bent extern gericht en beschikt over een passend netwerk
  • Je weet het bedrijfsleven proactief te betrekken bij de opleiding en de school
  • Affiniteit met techniek in brede zin is een pré
  • Je hebt een duidelijke visie op toekomstgericht onderwijs
  • Je bent zichtbaar in de school.

Wij bieden
De inschaling van deze functie is schaal 12 (min. € 3.871,- / max. € 5.685,-) conform cao mbo. Naast dit aantrekkelijke salaris bieden wij je een functie met veel ruimte voor eigen invulling, een  ambitieuze toekomstvisie waaraan je volop je bijdrage kunt leveren en een omgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Om te faciliteren in jouw persoonlijke ontwikkeling bieden wij via onze Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan.

Het gaat bij aanvang om een aanstelling van 0.4 fte voor in eerste instantie een jaar met de intentie tot verlenging.

Meer informatie
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marchel Arling via m.arling@noorderpoort.nl

De gesprekken staan gepland in de week van 4 juli 2022.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel zijn van deze procedure.

Bij Noorderpoort maakt iedereen een volgende stap.