Teammanager opleidingen zorg en welzijn Winschoten

Wij zoeken een ervaren teammanager voor de opleidingen zorg en welzijn op de Campus Winschoten die uitmunt in het leggen van externe verbindingen, die inspirerend is, die "team aan zet" op coachende wijze verder brengt en waar ondernemendheid gekoppeld wordt aan een visie op onderwijs en een visie op het versterken van de regio.

Noorderpoort Winschoten is als regioschool intensief verbonden met bedrijven en instellingen in haar omgeving. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. “Samenwerken waar het kan, apart waar het moet beschrijft” in het kort hoe we met elkaar omgaan.
Noorderpoort Winschoten is maatschappelijk betrokken en zoekt de verbinding met de omgeving en samenwerking met bedrijven en instellingen. Een school waar studenten en medewerkers met plezier leren en werken.

De school is innovatief en steeds op zoek naar nieuwe kansen tot samenwerken met onze omgeving. Door dit goed te doen, weten we de laatste jaren de krimp die aanwezig is bij de toeleverende scholen redelijk te compenseren. De komende jaren zullen vooral op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en contractonderwijs stappen gezet moeten gaan worden. Hierbij is ondersteuning aanwezig van de relatiemanagers.

Over deze baan:
Als teammanager maak je deel uit van het managementteam. Het managementteam van Noorderpoort Winschoten bestaat uit de directeur en drie teammanagers.

Daarnaast maak je deel uit van het management van Campus Winschoten. Dat team bestaat uit de directeuren van Noorderpoort en Dollard College, de teammanagers van beide scholen.

Tevens participeer je in het regionale managementteam Noorderpoort, naast de leidinggevenden van Noorderpoort Winschoten omvat dit ook de teammanagers van zowel de school voor beroepsonderwijs Veendam als die van de school voor beroepsonderwijs Appingedam.

Je geeft leiding aan het onderwijsteam en hebt school- en wellicht ook regio brede taken en projecten. Welke taken en projecten dit zullen zijn wordt samen met jou bepaald. Het is belangrijk dat dit aansluit op jouw kwaliteiten en daarnaast ook bijdraagt aan de doelstelling van de school. Je legt verantwoording af aan de directeur.
Het team kent 4 beroepsopleidingen. Iedere opleiding heeft een opleidingscoördinator die regelmatig overleg heeft met de andere coördinatoren en met de teammanager.

De collega’s in het management zijn mensen waar je met vragen op kan terugvallen.
Daarnaast zijn externe coaching en opleidingen zaken die kunnen worden afgesproken ten behoeve van jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Dit ben jij: 

 • Jij bent een teammanager die enthousiasmeert, inspireert en het team verder faciliteert richting “team aan zet”.
 • Je munt uit in het leggen van externe verbindingen die je creatief weet te verbinden met de doelstellingen van de school.
 • Je kent de regio en hebt een duidelijke visie op “versterken van de regio”.
 • Je neemt eigenaarschap op de kwaliteitscyclus en bent in staat het team zodanig te begeleiden  dat zij zich in de PDCA-cyclus verder ontwikkelen.
 • Je bent coachend en verbindend ingesteld en communiceert transparant. Je werkt vanuit dialoog en vertrouwen. Kortom je werkt ten dienste van het primaire proces.
 • Daarnaast geef je ruimte aan initiatieven en creativiteit en stimuleer je medewerkers om buiten bestaande kaders te denken, waarbij continu verbeteren en bevorderen van eigen regie een vanzelfsprekendheid is.
 • Je bent proactief, communiceert mondeling en schriftelijk sterk.
 • Je initieert vernieuwing, maar weet ook het goede te behouden.
 • Je bent sterk in reflectie en zelfreflectie en je wilt leren.
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Je hebt brede actuele kennis en praktische ervaring in de onderwijs en examinering mbo wet- en regelgeving.
 • Je wilt je graag ontwikkelen op gebied van management en bent bereid daarin scholing te volgen.

WIJ BIEDEN:
Het betreft een reguliere functie in het functiebouwwerk van Noorderpoort, waarbij het in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 0,8 fte gedurende schooljaar 2021 – 2022 betreft met de intentie dit om te zetten in een betrekking voor onbepaalde tijd.

De inschaling van deze functie is schaal 12 (min. €3.871,- / max. €5.685,- bij een volledige aanstelling) conform cao MBO.

Naast dit aantrekkelijke salaris bieden wij je een functie met veel ruimte voor eigen invulling. Een ambitieuze toekomstvisie waaraan je volop je bijdrage kunt leveren. Een omgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd.
We bieden verder de mogelijkheid om scholing te volgen passend bij de functie, begeleiding van zowel een collega als een externe coach, en de Noorderpoort secundaire arbeidsvoorwaarden.

De datum van indiensttreding is uiterlijk 1 januari 2022.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 27 september a.s.

Meer informatie:
Een ontwikkelassessment en / of een tweede gesprek kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Mocht je meer informatie willen of vragen hebben, dan kunt je een mail sturen aan of bellen naar:
Harm J. Stel, hj.stel@noorderpoort.nl (06-53404386)