Teammanager Energy & Maritime

De school Energy & Maritime is een ondernemende en gezellige school. Voor deze school zijn wij door verandering in het management op zoek naar een teammanager met een ondernemende, verbindende, inspirerende, sociaal- en resultaatgerichte instelling.

Over deze baan
Als teammanager binnen Energy & Maritime ga je je begeven in een school die in beweging is. In nauwe samenwerking met het managementteam (directeur en meerdere teammanagers) geef je leiding aan deze prachtige school op een unieke locatie. De nieuwe teammanager is faciliterend en zorgt voor een verdere professionalisering van de medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en evalueren van een gezonde bedrijfsvoering van de school Energy & Maritime, waarin een leven lang ontwikkelen (LLO) voor zowel studenten als medewerkers een van de belangrijkste speerpunten is. Dit doe je samen met jouw team en het managementteam. In deze functie heb je een sleutelpositie om de verbinding te leggen vanuit het managementteam naar het onderwijsteam en vice versa, maar ook met de scholen en bedrijven in de regio. Je bent in staat om nieuwe activiteiten binnen te halen en buiten de lijnen te kleuren. Over de exacte invulling hiervan gaan we graag met jou in gesprek. We vinden het belangrijk dat dit aansluit op jouw kwaliteiten en daarnaast ook bijdraagt aan de doelstelling van de school. Je legt verantwoording af aan de directeur.

Jouw werkomgeving
In onze school is er naast het verwerven van kennis en vaardigheden, ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten. Wij zien onze school als een inspirerende (leer)omgeving, waar studenten hun loopbaanwensen kunnen realiseren om succesvol deel te nemen aan de maatschappij. Al onze medewerkers leveren hieraan graag een maximale bijdrage.

Wij verzorgen modern en interactief onderwijs in de technische en maritieme sector. De praktijk is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen. Wij geven de opleidingen daarom vorm in nauwe samenwerking met bedrijven in de regio.

Dit ben jij
We zoeken een teammanager die inspireert en het onderwijsteam verder faciliteert richting een team aan zet en daarnaast zorgt dat de school zichtbaar is voor de omgeving. Je hebt humor, bent coachend en verbindend ingesteld en communiceert transparant. Je werkt vanuit dialoog en vertrouwen. Kortom je werkt ten dienste van het primaire proces. Daarnaast geef je ruimte aan initiatieven en creativiteit en stimuleer je medewerkers om buiten bestaande kaders te denken, waarbij continu verbeteren en bevorderen van eigen regie een vanzelfsprekendheid is. Je bent proactief, communiceert mondeling en schriftelijk sterk. Je initieert en implementeert noodzakelijke vernieuwingen (onder andere in het kader van LLO), maar weet ook het goede te behouden. Je bent sterk in (zelf)reflectie en je wilt leren.

  • Je hebt minimaal HBO+/WO werk en denkniveau
  • Je hebt affiniteit met het MBO onderwijs en/of ervaring in het MBO Onderwijs (pré)
  • Je bent extern gericht en beschikt over een passend netwerk
  • Je weet het bedrijfsleven proactief te betrekken aan de opleiding en de school
  • Affiniteit met techniek en zeevaart in brede zin is een pré
  • Je hebt een duidelijke visie op toekomstgericht onderwijs
  • Je bent zichtbaar in de school.

Wij bieden

De inschaling van deze functie is schaal 12 (min. € 3.871,- / max. € 5.685,-) conform cao MBO. Naast dit aantrekkelijke salaris bieden wij je een functie met veel ruimte voor eigen invulling. Een ambitieuze toekomstvisie waaraan je volop je bijdrage kunt leveren. Een omgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Om te faciliteren in jouw persoonlijke ontwikkeling bieden wij via onze Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan.

Het gaat bij aanvang om een aanstelling van 0.6 fte voor in eerste instantie een jaar met de intentie tot verlenging.

Meer informatie
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marchel Arling via m.arling@noorderpoort.nl

Procedure

De gesprekken staan gepland in de eerste week van juli 2022

Een ontwikkelassessment kan onderdeel zijn van deze procedure.