Studieadviseur 2021.1

Noorderpoort zoekt een enthousiaste adviseur (Passend Onderwijs en Loopbaanadvies) die actief en deskundig bij wil dragen aan het realiseren van extra en specialistische begeleiding op het gebied van Passend Onderwijs en studie- en loopbaanadvies voor onze studenten op de scholen. Bijdragen aan vergroting van kennis en vaardigheden van teams gericht op het succes van studenten met extra ondersteuningsbehoefte is daar onlosmakelijk mee verbonden. De vacature betreft een vervanging van 0.5 fte op de school voor Business & Administratie en voor 0,3 fte bij de Uniformberoepen. Indiensttreding is zo spoedig mogelijk en loopt tot 31 juli 2021.

Over deze baan
Als adviseur initieer, ondersteun en adviseer je op het gebied van omgaan met gedrags- en/of leerproblemen en op het gebied van studie- en loopbaanbegeleiding. Je bent werkzaam op verschillende locaties van het Noorderpoort. Je bent en blijft op de hoogte van alle voor je vakgebied relevante ontwikkelingen en integreert die in je dienstverlening. Je bent helder in je communicatie en je kunt schakelen op alle niveaus in de organisatie. Je reflecteert op je eigen handelen, je bent ontwikkelgericht en een rolmodel voor anderen.

Jouw werkomgeving
Als adviseur werk je als contactpersoon en ondersteuner samen met de Begeleidings- & Advies Teams (BAT) op de scholen t.b.v. studenten en onderwijsteams. Als adviseur werk je op één of meerdere scholen en wordt je aangestuurd vanuit de school. Tevens ben je onderdeel van een netwerkstructuur van adviseurs op Noorderpoortniveau. Op de scholen bied je vraaggerichte en preventieve ondersteuning aan studenten en collega’s. Je draagt bij aan de bevordering van specialistische kennis op het terrein van de loopbaanbegeleiding en omgang met specifieke beperkingen t.b.v. de begeleidings- en ondersteuningsplannen (BOP) voor studenten. Verder draag je bij aan de ontwikkeling en implementatie van de integrale studentbegeleiding.

Dit ben jij

 • HBO/WO-niveau op relevant vakgebied, liefst met onderwijsbevoegdheid mbo
 • Kennis en overzicht van de verschillende beroepsopleidingen Noorderpoort
 • Aantoonbaar ruime ervaring op het gebied van specialistische studie-en loopbaanbegeleiding op individueel niveau en met groepen
 • Bij voorkeur in bezit van een bevoegdheid voor studie- en beroepskeuzetests en capaciteitentests
 • Specialistische kennis van gedrags- en/of leerproblemen van studenten
 • Goede adviesvaardigheden en een breed repertoire aan interventievaardigheden
 • Zorgvuldig en (digitaal) vaardig in registratie en administratieve (deel)taken
 • Creatief, innovatief en oplossingsgericht in de omgang met studentbegeleiding Noorderpoort
 • Vaardigheden en kennis van digitale toepassingen
 • Een enthousiaste persoonlijkheid, verbindend, stimulerend en samenwerkingsgericht
 • Bij voorkeur in bezit van een bevoegdheid voor orthopedagoog

Wij bieden
Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling in verband met zwangerschap. Het dienstverband is 0.8fte. De functie is ingeschaald in schaal 10 min. (€2.915,- en max. €4.351,-). Daarnaast kent Noorderpoort nog een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Er is volop ruimte voor persoonlijke & professionele ontwikkeling van je loopbaan. We bieden ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. En bovenal krijg je collega's die dezelfde drive hebben als jij om Noorderpoort het gezicht van een Leven Lang Ontwikkelen te geven.

Klinkt dit als jouw ideale baan? Aarzel niet en solliciteer. Dan hopen we je snel te spreken.

Meer informatie
Bij vragen kan contact worden opgenomen met: Wendy Linnemans, Coördinator SDV via mail w.linnemans@noorderpoort.nl of Martijn Loppersum, Teammanager Business & Administratie via mail mp.loppersum@noorderpoort.nl

Er kan gereageerd worden tot en met 28 januari 2021.

De vacature is intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.