Studieadviseur

Over deze baan

Als studieadviseur initieer, ondersteun en adviseer je op het gebied van omgaan met gedrags- en/of leerproblemen en op het gebied van studie- en loopbaanbegeleiding. Je bent werkzaam voor verschillende locaties van het Noorderpoort. Voor de Muntinglaan is dit de afdeling Techniek en ICT en voor het Zernike is dit de afdeling Laboratoriumonderwijs. Je bent en blijft op de hoogte van alle voor je vakgebied relevante ontwikkelingen en integreert die in je dienstverlening. Je bent helder in je communicatie en je kunt schakelen op alle niveaus in de organisatie. Je reflecteert op je eigen handelen, je bent ontwikkelgericht en een rolmodel voor anderen.

Jouw werkomgeving

Als studieadviseur werk je als contactpersoon en ondersteuner samen met de Begeleidings- & Advies Teams (BAT) op de scholen t.b.v. studenten en onderwijsteams. Je bent onderdeel van een netwerkstructuur van adviseurs op Noorderpoortniveau. Op de scholen bied je vraaggerichte en preventieve ondersteuning aan studenten en collega’s. Je draagt bij aan de bevordering van specialistische kennis op het terrein van de loopbaanbegeleiding en omgang met specifieke beperkingen t.b.v. de begeleidings- en ondersteuningsplannen (BOP) voor studenten. Verder draag je bij aan de ontwikkeling en implementatie van de integrale studentbegeleiding.

Dit ben jij

  • HBO/WO-niveau op relevant vakgebied, liefst met onderwijsbevoegdheid mbo;
  • Kennis en overzicht van de verschillende beroepsopleidingen Noorderpoort;
  • Aantoonbaar ruime ervaring op het gebied van specialistische studie-en loopbaanbegeleiding op individueel niveau en met groepen;
  • Bij voorkeur in bezit van een bevoegdheid voor studie- en beroepskeuzetests en capaciteitentests;
  • Specialistische kennis van gedrags- en/of leerproblemen van studenten;
  • Goede adviesvaardigheden en een breed repertoire aan interventievaardigheden;
  • Zorgvuldig en (digitaal) vaardig in registratie en administratieve (deel)taken;
  • Creatief, innovatief en oplossingsgericht in de omgang met studentbegeleiding Noorderpoort;
  • Vaardigheden en kennis van digitale toepassingen;
  • Een enthousiaste persoonlijkheid, verbindend, stimulerend en samenwerkingsgericht.

Wij bieden

Bij Noorderpoort krijg je naast een aantrekkelijk salaris (inclusief  vakantie uitkering en een 13e maand, laptop en telefoon) volop ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als op pedagogisch/didactisch gebied. Om hierin te faciliteren hebben wij bij de Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten. Deze helpen je verder bij je persoonlijke & professionele ontwikkeling en je loopbaan. Jouw succes staat voorop. De inschaling van deze functie is schaal 10 conform cao mbo.

Meer informatie:

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met teammanager Erik Hollander, e-mail: e.hollander@noorderpoort.nl

Procedure:

De sollicitatiegesprekken zullen gehouden worden in de week van 19 april 2021.