Studentbegeleider BAT

Wegens zwangerschapsvervanging zijn wij op zoek naar een

Studentbegeleider BAT (begeleiding en advies team) – 0.8fte

voor de locatie Stadskanaal.

Jouw werkomgeving
Je gaat werken in een school, maar het is ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk. Bovendien garandeert de samenwerking met scholengemeenschap Ubbo Emmius een soepele overgang van vmbo naar mbo. Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg & welzijn en techniek en commerciële dienstverlening. Met een enthousiast en deskundig team leren wij onze studenten kennis en vaardigheden en een professionele houding. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep

Als studentbegeleider BAT:

 • Houd je je actief bezig met de in- en uitstroom rond studenten, administratieve processen en met begeleiding gericht op studenten met specifieke problemen rond de studie.
 • Ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en evalueren van begeleidings- en ondersteuningsplannen.
 • Zorg je voor een adequate terugkoppeling van informatie en benodigde vervolgacties naar student en ouders en de verwijzer/SLB’er en de coördinator BAT.
 • Onderhoud je externe en interne contacten bij specifieke problemen en zorg je voor begeleiding naar een vervolg waaronder opleiding, werk, en specifieke interne/externe trajecten. Je bent zowel intern als extern het gezicht van Noorderpoort.
 • Je neemt deel aan diverse teamoverleg vormen.
 • In deze functie heb je een voortrekkersrol binnen de onderwijsteams bij de organisatie en uitvoering van begeleiding, zoals voorlichting voorstellen/bieden op begeleidingsgebied, studentbesprekingen structureren.
 • Ben je coach en teamcaptain van het maatwerktraject voor studenten (x-traject).
 • Stel je maatwerkprogramma’s op en je begeleidt de studenten hierbij (ook onderwijs inhoudelijk).
 • Houd je het overzicht, organiseer je vergaderingen met de betrokken disciplines en zorg je ervoor dat er geen losse eindjes zijn.

Dit ben jij

 • Je hebt een HBO - opleiding op relevant vakgebied met bij voorkeur een onderwijsbevoegdheid;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van studentenbegeleiding vanuit het BAT;
 • Een breed repertoire aan advies- en interventievaardigheden;
 • Je bent creatief, innovatief, flexibel en oplossingsgericht in de omgang met gestelde kaders vanuit de studentbegeleiding Noorderpoort en je weet van aanpakken;
 • Je bent communicatief, mondeling en schriftelijk sterk, schakelt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en beschikt over een helicopterview;
 • Je vaardigheden en kennis van digitale toepassingen en systemen Noorderpoort zijn up to date;
 • Je bent in de dienstverlenende rol een enthousiaste persoonlijkheid, verbindend, stimulerend en samenwerkingsgericht.

Wij bieden
Een professionele en inspirerende werkomgeving met volop mogelijkheden voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Ons arbeidsvoorwaardenpakket biedt een goede beloning, waaronder een 13e maand en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. Jouw succes staat voorop!

Het betreft een vacature ter zwangerschapsvervanging voor de periode januari 2023 t/m mei 2023, met een contractomvang van 0.8fte. De functie is ingeschaald in schaal LB (Max €4.615,-), conform CAO mbo.

De standplaats is Stadskanaal.

Meer informatie
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Tessa Zeinstra via 0625681989 en/of Evelien Barthel via 0625681560

Reageren kan tot uiterlijk 8 december 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 december 2022.

Noorderpoort staat voor gelijke kansen voor iedereen. Wij willen een organisatie zijn waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend is. Iedereen kan zichzelf zijn en op die basis vrij, veilig en volwaardig meedoen. Ongeacht leeftijd, afkomst, beperking, religie, gender of seksuele oriëntatie. Al onze studenten en medewerkers worden gerespecteerd. Ieder met zijn eigen unieke persoonlijkheid en talent. Want verschillen maken ons sterker en beter.