Programmamanager transitieprogramma Innovatie

Programmamanager transitieprogramma Innovatie (0,8 – 1,0 fte)

Ben jij een gedreven, mens- en resultaatgerichte programmamanager met passie voor innovatie in mbo-onderwijs? Heb jij de kwaliteiten om ons gezamenlijk innovatief vermogen met een programmatische aanpak te verhogen? Kun jij meerwaarde bieden om de samenhang van innovaties zichtbaar en bruikbaar te maken in ons onderwijs en bijdragen aan de visieontwikkeling van innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw opdracht

Het Transitieprogramma Innovatie heeft als doel om het innovatief vermogen in de organisatie te vergroten door interne en externe ontwikkelingen beter met elkaar te verbinden met het meerjarige transitieprogramma innovatie. Het transitieprogramma is een tijdelijk programma.

Je regisseert het overall onderzoek, doet effectmetingen en hebt een belangrijke rol in de verbinding op de wijze waarop innovatie worden verduurzaamd. Ook het evalueren van lopende innovatieve programma's en het verzamelen van feedback om continue verbetering te waarborgen behoort tot je werkzaamheden.

Na een jaar is er een expliciete visie op innovatie opgeleverd met een inrichting vanuit principes op samenhang en innovatiebestendiging. Inclusief budgetbeheer en tijdslijnen om de doelstellingen van innovatieprogramma's te realiseren. Het transitieprogramma zal het CvB voorzien van aanbevelingen hoe het innovatief vermogen binnen de organisatie en het onderwijs vergroot wordt.

We verdelen de opdracht in drie sporen:

 • Spoor 1: Overall onderzoeken: Hoe krijg je het innovatief vermogen in de organisatie omhoog.

 • Spoor 2: Het verbeteren van de huidige experimentaanpak, benoemen waar iets toe bijdraagt en wat je op moet leveren en focus/richting aanbrengen.

 • Spoor 3: Curriculumontwikkeling, dit betekent het continu verbeteren/ontwikkelen van het curriculum ontwikkeling/design thinking met technische aanpak om het gelijk in te kunnen regelen.

Jouw werkomgeving

Je werkt nauw samen met de innovatiemanager van het innovatieprogramma Innospot. En met collega's in diensten en scholen met leidinggevende/coördinerende taken in (onderwijs)innovatieve projecten, zoals practoren en het Center for Teaching and Learning i.o. De directeur IT en digitaal vakmanschap is verantwoordelijk voor het transitieprogramma innovatie en daarmee opdrachtgever. Je werklocatie is Groningen.

Noorderpoort is een vooraanstaande onderwijsinstelling in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), gericht op het bieden van hoogwaardig onderwijs en het stimuleren van innovatie in het onderwijslandschap. We zijn gedreven om studenten te voorzien van de nodige vaardigheden, kennis en ervaring om succesvol te zijn in hun professionele carrière.

Hier herken jij jezelf in

 • Je beschikt over een afgeronde hbo/wo-opleiding, bij voorkeur in onderwijskunde, innovatiemanagement of een relevant vakgebied.

 • Je hebt aantoonbare ervaring en een opleiding afgerond in project-, programma- en innovatiemanagement.

 • Je beschikt over diepgaande kennis van innovatieve onderwijstechnologieën, trends en methodologieën. Daarnaast heb je aantoonbare brede ervaring met innovatieaanpakken en de brede doorwerking daarvan in organisaties. Verder heb je expertise in effectmetingen van innovaties.

 • Je beschikt over kennis en grote affiniteit met het mbo.

 • Je beschikt over analytisch vermogen, ook ben je resultaat- en samenwerkingsgericht.

 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en kunt schakelen op verschillende niveaus.

 • Je beschikt over uitstekende communicatie- en leiderschapsvaardigheden, met het vermogen om collega's te motiveren en inspireren.

 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en het vermogen om strategische beslissingen te nemen gebaseerd op data en trends in het onderwijslandschap.

Wij bieden jou

 • Een aanstelling van 0,8 – 1,0 Fte.

 • De startdatum is 1 februari 2024 voor de duur van één jaar.

 • Een uitdagende positie in een dynamische en innovatieve onderwijsomgeving.

 • Een inschaling conform schaal 12 op basis van de cao-mbo 2023-2024.

 • Goede arbeidsvoorwaarden met onder andere een 13e maand.

Meer informatie

Beantwoorden we hier niet al jouw vragen? Of ben je nieuwsgierig hoe het is om bij Noorderpoort te werken? Neem contact op met Helga van der Molen, via het telefoonnummer 06-21853992.

 • De uiterste sollicitatiedatum is 15 december 2023.

 • We ontvangen je sollicitatie graag via de website van het Noorderpoort.

 • De gesprekken vinden plaats op 21 december 2023.

 • De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten bij gelijke geschiktheid.

Noorderpoort staat voor gelijke kansen voor iedereen. Wij willen een organisatie zijn waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend is. Iedereen kan zichzelf zijn en op die basis vrij, veilig en volwaardig meedoen. Ongeacht leeftijd, afkomst, beperking, religie, gender of seksuele oriëntatie.  Al onze studenten en medewerkers worden gerespecteerd. Ieder met zijn eigen unieke persoonlijkheid en talent. Want verschillen maken ons sterker en beter.

Solliciteer nu