Manager Programma’s & Strategie

Manager Programma’s & Strategie (0,8 - 1,0 fte)

Ben jij een verbinder die goed is in stevige werkrelaties opbouwen en onderhouden? Weet jij programma’s en projecten verder te brengen? Durf je daarin op het juiste moment het stuur over te nemen of juist los te laten? Weet jij professionals te faciliteren en op een inspirerende manier te begeleiden? Dan zoeken wij jou!

Over deze baan

Je gaat werken voor de dienst Strategie en Organisatie, een dienst die vanaf de start van 2024 formeel bestaat. Alle teams en de professionals die aan deze nieuwe dienst zijn verbonden werken al langere tijd voor Noorderpoort, alleen de samenstelling is nieuw. En daarmee ook de opdracht die deze dienst zichzelf heeft gegeven: het toekomstbestendig maken van de organisatie.

Programma’s en projecten

Als manager Programma's & Strategie zorg je ervoor dat programma’s en projecten worden geïntegreerd in de tactische en operationele sturing van de organisatie. Een stevige visie en een helder meerjarenplan zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Bovenliggend is uiteraard de verbinding met de dagelijkse praktijk van ons mbo-onderwijs, in samenwerking met het werkveld. Hierin trekken we ook nauw op met diverse samenwerkingspartners en subsidieverstrekkers; regionaal en internationaal. Uitdaging is het aantonen van het succes en de gewenste effecten van de programma’s en projecten: meetbaar en merkbaar. Waar nodig stuur je bij op gestelde doelen i.s.m. betrokkenen. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor nieuwe ideeën, behoeftes uit onze scholen, om deze vervolgens in samenhang met onze strategische doelen en lopende programma’s te beoordelen op wenselijkheid en haalbaarheid.

Ontwikkelen dienst & medewerkers

Naast de bijdrage die je levert aan de ontwikkeling van programma’s, krijg je een rol bij de opbouw van de nieuwe dienst met een specifieke opdracht: strategie laten werken. Hiermee help je de verschillende onderdelen van de dienst de slag te maken om van plan naar realisatie te komen. Daarbij kun je verschillende rollen aannemen om tot resultaat te komen. Zo ben je adviseur, facilitator en inspirator, maar het kan ook voorkomen dat je hands-on inspringt waar nodig. Vanuit een verbindende, integrale sturing breng je synergie aan tussen de verschillende onderdelen. Hiertoe heb je zicht op kwaliteiten en het potentieel van medewerkers, om van daaruit te kunnen sturen op de juiste persoon op de juiste plek en kwaliteit van dienstverlening.

Jouw werkomgeving

Noorderpoort is een vooraanstaande onderwijsinstelling in het mbo gericht op toekomstgericht hoogwaardig onderwijs voor een brede populatie van studenten. Noorderpoort werkt samen met het bedrijfsleven, andere mbo-instellingen en kennispartijen. Als manager Programma’s en Strategie functioneer je rechtstreeks onder de Directeur Strategie en Organisatie. Je geeft leiding aan de subteams die werken volgens de programmastructuur en autonome professionals die werken aan strategische opgaven. Veelal is hierbij sprake van tijdelijke financiële middelen. De dienst Strategie en Organisatie bestaat verder uit Mens & Organisatie, Marketing en Communicatie, Facilities, Huisvesting en Inkoop & Contractmanagement.

Jouw opgave

 • Je draagt bij aan het omzetten van strategie en programma's naar resultaat waarvan studenten en onderwijzend personeel het effect gaan merken.
 • Je zorgt ervoor dat programma’s en projecten onderdeel worden van de dagelijkse gang van zaken van de onderwijsorganisatie.
 • Je bent inspirator, aanjager en 1e aanspreekpunt van alle programmamanagers die binnen de dienst werken én de autonome professionals die werken aan opgaven met veelal een strategisch karakter.
 • Met lef en daadkracht weet je te prikkelen op vaste patronen, deze te doorbreken, besluiten te nemen en hierop te sturen.

Hier herken jij jezelf in

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding of kan aantonen over een vergelijkbaar werk- en denkniveau te beschikken;
 • Je hebt meerdere jaren leidinggevende- én programmamanagement ervaring in een organisatie in de (semi-) publieke sector. Ervaring opgedaan in het onderwijs is een pre;
 • Je hebt kennis en ervaring met effectmetingen.
 • Je bent in hoge mate organisatiesensitief en in staat om verbindend te functioneren in diverse en complexe omgevingen;
 • Je bent in staat snel inhoud eigen te maken en van daaruit medewerkers of een verandering te (bege)leiden.
 • Waar nodig ben je soms zelf ook (mede) betrokken bij een strategisch programma.
 • Je bezit het vermogen om op zowel strategisch als tactisch gebied verandertrajecten te laten slagen;
 • Je bent in staat om op basis van brede betrokkenheid tot gedragen resultaat te komen.

Zijn niet alle punten van de vacature op jou van toepassing, maar denk je wel dat je een goede toevoeging bent aan ons team? Vertel ons vooral waarom! Wij staan altijd open voor frisse blikken.

Wij bieden jou

 • Een aanstelling van 0,8 - 1,0 fte
 • Een marktconform salaris op basis van cao mbo 2023-2024
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. We hebben de insteek om te komen tot een duurzame samenwerking
 • Goede arbeidsvoorwaarden met onder andere een 13e maand en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren
 • De mogelijkheid om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met trainingen en cursussen via onze interne academie. 

Meer informatie

Beantwoorden we hier niet al jouw vragen? Of ben je nieuwsgierig hoe het is om bij Noorderpoort te werken? Neem contact op met Marjan Hamstra, Directeur Strategie en Organisatie, via managementassistente Anouchka ten Cate op het telefoonnummer 06 – 25 68 10 35 of per e-mail naar wm.hamstra@noorderpoort.nl.

 • De uiterste sollicitatiedatum is 13 december 2023
 • We ontvangen je sollicitatie graag via de website van het Noorderpoort
 • De gesprekken vinden plaats op maandagochtend 18 december 2023
 • De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten bij gelijke geschiktheid.

We houden de werving en selectie graag in eigen hand. Daarom maken we voor deze vacature geen gebruik van uitzendbureaus en/of werving en selectiebureaus. Solliciteren kan alleen via de Noorderpoortwebsite en Noorderlink.

Noorderpoort staat voor gelijke kansen voor iedereen. Wij willen een organisatie zijn waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend is. Iedereen kan zichzelf zijn en op die basis vrij, veilig en volwaardig meedoen. Ongeacht leeftijd, afkomst, beperking, religie, gender of seksuele oriëntatie. Al onze studenten en medewerkers worden gerespecteerd. Ieder met zijn eigen unieke persoonlijkheid en talent. Want verschillen maken ons sterker en beter.

Solliciteer nu