Docent Route Rubicon 2021.143

Voor onze opleiding Service Medewerker Breed zijn wij op zoek naar een docent Route Rubicon die onze huidige Route Rubicon klas in Oldambt wil gaan lesgeven.

Over deze baan 
Wij zoeken een docent voor de opleiding Servicemedewerker Breed - Route Rubicon. Route Rubicon is een onderwijstraject op niveau 2 en maakt deel uit van de opleiding Servicemedewerker Breed. Er zijn inmiddels 6 klassen in de provincie Groningen. De groepen bestaan uit ongeveer 11 studenten. Deze studenten gedijen niet in de gewone schoolcontext en hebben behoefte aan maatwerk en persoonlijk contact.  Het doel is om in samenwerking met een sociaal leer- en werkbedrijf de student aan een startkwalificatie te helpen. Het onderwijs vindt plaats in een hybride leeromgeving waar onderwijs en werk elkaar raken.

De gemeente heeft samen met het Noorderpoort het opleidingstraject Route Rubicon ontwikkeld. In deze route kunnen kwetsbare jongeren, die vanwege allerlei redenen zijn uitgestroomd uit het reguliere MBO onderwijs, alsnog hun startkwalificatie halen. Het opleidingstraject is aangepast naar de behoeften en mogelijkheden van de jongeren. Jongeren behalen het diploma Service Medewerker Breed niveau 2 en krijgen ondersteuning bij hun zoektocht naar werk. Jongeren blijven zo actief werken aan hun toekomst.

Jouw werkomgeving
Met 16 verschillende scholen in de provincie Groningen en in Assen en met ongeveer 14.000 studenten, 1.000 cursisten en ruim 1.400 medewerkers is Noorderpoort één van de grootste Regionale Opleidingscentra van Noord-Nederland. Noorderpoort is groot en kiest voor ‘klein’. Noorderpoort heeft overzichtelijke scholen met een eigen karakter waar iedereen elkaar kent.

Dit ben jij
Je hebt naast uitmuntende pedagogische en didactische kwaliteiten een flexibele mentaliteit waar begrippen als chaos en structuur synoniem zijn. De ontwikkeling en voortgang van de student is de inspiratie waarop jij drijft. Belangrijke kernwaarden naast humor, zelfkennis en verbeeldingskracht zijn o.a.: souplesse, geleerdheid, speelsheid, leraarschap, vindingrijkheid en bezieling.

Je stemt je werk in onderling overleg af met de werkbegeleider van de studenten. Je kunt naast de lessen binnen het vakgebied ook de lessen Nederlands, rekenen en burgerschap verzorgen. Daarnaast werk je nauw samen met de RMC-medewerkers en ben je bekend met de sociale kaart.

Wij bieden
De inschaling van deze functie is schaal LB conform cao MBO. Je omvang wordt 0,7 FTE tot einde schooljaar en wordt mogelijk verlengd. Je bent vier dagen inzetbaar (maandag t/m donderdag). Om te faciliteren in jouw persoonlijke ontwikkeling bieden wij via onze Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan.

De standplaats betreft Winschoten. Ingangsdatum per 14 februari 2022. Eerder of later is in overleg ook mogelijk.

Meer informatie 
Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan per mail of telefoon contact op met Pien Huininga via p.huininga@noorderpoort.nl of 06-25681923

Procedure

  • De gesprekken zullen plaatsvinden in week 4 of 5.
  • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang boven externe kandidaten als zij voldoen aan het profiel.
  • De sluitingsdatum is 19 januari 2022.

Uitsluitend sollicitaties via de eigen website worden in behandeling genomen.