Docent Route Rubicon 2021.109

Wegens uitbreiding van Route Rubicon in de provincie Groningen zijn wij op zoek naar een collega die deze nieuw te starten klas wilt gaan lesgeven. De standplaats betreft het Westerkwartier. Deze klas zal starten per 1 februari 2022.

De gemeente heeft samen met het Noorderpoort het opleidingstraject Route Rubicon ontwikkeld. In deze route kunnen kwetsbare jongeren, die vanwege allerlei redenen zijn uitgestroomd uit het reguliere MBO onderwijs, alsnog hun startkwalificatie halen. Het opleidingstraject is aangepast naar de behoeften en mogelijkheden van de jongeren. Jongeren behalen het diploma Service Medewerker Breed niveau 2 en krijgen ondersteuning bij hun zoektocht naar werk. Jongeren blijven zo actief werken aan hun toekomst.

Over deze baan 
Wij zoeken een docent voor de opleiding Servicemedewerker Breed - Route Rubicon. Route Rubicon is een onderwijstraject op niveau 2 en maakt deel uit van de opleiding Servicemedewerker Breed. Er zijn inmiddels 6 klassen in de provincie Groningen. De groepen bestaan uit ongeveer 11 studenten. Deze studenten gedijen niet in de gewone schoolcontext en hebben behoefte aan maatwerk en persoonlijk contact.  Het doel is om in samenwerking met een sociaal leer- en werkbedrijf de student aan een startkwalificatie te helpen. Het onderwijs vindt plaats in een hybride leeromgeving waar onderwijs en werk elkaar raken.

Dit ben jij

  • Je hebt naast uitmuntende pedagogische en didactische kwaliteiten een flexibele mentaliteit waar begrippen als chaos en structuur synoniem zijn.
  • De ontwikkeling en voortgang van de student is de inspiratie waarop jij drijft. Belangrijke kernwaarden naast humor, zelfkennis en verbeeldingskracht zijn o.a.: souplesse, geleerdheid, speelsheid, leraarschap, vindingrijkheid en bezieling.
  • Je stemt je werk in onderling overleg af met de werkbegeleider van de studenten.
  • Je beschikt over een 2e graads onderwijsbevoegdheid of een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) of bereidt deze te halen;
  • Je kunt naast de lessen binnen het vakgebied ook de lessen Nederlands, rekenen en burgerschap verzorgen.
  • Je werkt nauw samen met de RMC-medewerkers en je bent bekend met de sociale kaart.

Wij bieden
De inschaling van deze functie is schaal LB conform cao MBO. Je omvang wordt 0,7 FTE tot februari 2023 en wordt mogelijk verlengd. Je bent vier dagen inzetbaar (maandag t/m donderdag). Om te faciliteren in jouw persoonlijke ontwikkeling bieden wij via onze Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan.

Meer informatie 
Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan per mail contact op met Pien Huininga via 06 25681923 of via p.huininga@noorderpoort.nl

Procedure
Er kan tot en met 31 oktober a.s. op deze vacature gereageerd worden. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 45.