Docent Nederlands 2021.145

De school voor Business en Administratie in Groningen is voor 1,0 fte op zoek naar een enthousiaste bevoegde docent Nederlands.

Over deze baan 
Binnen de school voor Business en Administratie wordt het onderwijs verzorgd door onderwijsteams die kwaliteit, flexibiliteit en samenwerking hoog in het vaandel hebben staan.

Jij bent een bevlogen en bevoegd docent Nederlands. Naast je rol in de klas zorg je voor goede begeleiding van de student tijdens praktijkstages en begeleid je studenten als SLB-er. Als teamspeler speel je graag een rol in team(overstijgende) projecten. Je bent daarbij in staat zowel fysiek als digitaal je werk goed uit te voeren.

Je hebt een pragmatische, ondernemende en proactieve houding en je weet onderwijs en ontwikkelingen in het werkveld te vertalen. Hierbij weet je collega’s en anderen – intern en extern – te inspireren/coachen in woord en op schrift om zo mee te werken aan de ontwikkelingen, processen en veranderingen. Je weet je collega’s met enthousiasme en humor te motiveren en te stimuleren om samen te werken aan het steeds verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging, heb je affiniteit met het MBO en herken je je in het bovengenoemde profiel? Dan kijken we uit naar je sollicitatie!

Jouw werkomgeving 
Noorderpoort is de motor van de regionale arbeidsmarkt. Wij willen het beste halen uit mensen én uit Groningen. We staan al meer dan twintig jaar met onze voeten midden in de Noordelijke regio en we weten van aanpakken. We kijken uit naar de toekomst, naar de enorme kansen en uitdagingen die er voor Noorderpoort in deze regio in het verschiet liggen. We focussen daarbij op zowel beroepsonderwijs voor jongeren, als op kortere trajecten in bij- en omscholing en vakonderwijs in combinatie met inburgering.

Business en Administratie 
Je gaat werken op een school die staat voor helderheid, eenvoud en structuur. We bieden een helder, eenvoudig maar gestructureerd opleidingsaanbod, waarbij de student wordt aangesproken op de bij hem/haar aanwezige kwaliteiten. Wij geven opleidingen in de administratieve, financiële en (internationale)commerciële sector en retail en ondernemerschap. Ook het Johan Cruyff College is gevestigd in onze school. De praktijk is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen via praktijkleren in winkels en de nauwe samenwerking met bedrijven in de regio.

Waar het bij Noorderpoort om gaat? 
Een leven lang ontwikkelen (LLO) staat centraal binnen onze school. Dat betekent dat we verschillende doelgroepen bedienen. Het ontwikkelen en geven van cursussen en andere maatwerktrajecten aan mensen die werkzaam zijn in de business, zal deel uitmaken van je functie. Een leven lang ontwikkelen ambiëren we daarnaast ook voor iedereen die bij ons komt werken. We leren en ontwikkelen door te doen. Jouw talenten zien we daarin als de motor voor je werk en je ontwikkeling.

Dit ben jij:

  • Je hebt een 2e graads bevoegdheid voor docent Nederlands
  • Je hebt ervaring als docent Nederlands.
  • Je beschikt over de noodzakelijke pedagogische vaardigheden om verschillende doelgroepen les te kunnen geven.
  • Je kunt zelf en samen met collega’s beroepsgerichte modules en andere onderwijseenheden ontwikkelen met gebruikmaking van digitaal lesmateriaal en afstandsleren
  • Je kunt multidisciplinair over de verschillende teams heen werken.
  • Je denkt actief mee over de ontwikkelingen van de school en levert een bijdrage aan onderwijsvernieuwing.
  • Je bent in staat om op een constructieve manier te coachen
  • Je hebt ervaring met onderwijs op afstand. Je denkt mee over de ontwikkelingen van de school en levert een bijdrage aan onderwijsvernieuwing.
  • Je bent verbinder tussen werkveld en MBO-onderwijs. Je bent ondernemend en veranderingsbereid.

Wij bieden 
De inschaling van deze functie is schaal LB conform cao MBO. Naast dit aantrekkelijke salaris bieden wij je een functie met veel ruimte voor eigen invulling. Een ambitieuze toekomstvisie waaraan je volop je bijdrage kunt leveren. Een omgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Om te faciliteren in jouw persoonlijke ontwikkeling bieden wij via onze Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan.

Het gaat bij aanvang om een tijdelijke aanstelling van 1 fte tot 1 augustus 2023. De intentie is om bij goed functioneren te komen tot een structurele invulling.

Meer informatie
Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Herman Stapert (teammanager) via 06-22446772 of h.stapert@noorderpoort.nl.

Sluitingsdatum en gesprekken 
Je kunt tot en met 16 januari 2022 solliciteren. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 24 januari 2021.