Docent Gastvrijheid 2021.34

Weet jij met jouw enthousiasme, kennis en vaardigheden onze studenten mee te nemen in de wereld van gastvrijheid en hen alle kneepjes van het vak te leren? En doe jij dat het liefst binnen een innovatieve en dynamische omgeving? Kom dan ons team versterken!

Het onderwijsteam van de opleidingen; Travel, Leisure en Luchtvaartdienstverlening (MTRO), is op zoek naar een enthousiaste en betrokken docent Gastvrijheid.

Over deze baan
Als docent combineer je jouw vakkennis met theoretische, didactische en praktijkgerichte vaardigheden. Je focus zal in eerste instantie komen te liggen op het beroepsgerichte onderdeel Frontoffice / gastvrijheid, met specifieke aandacht voor de luchtvaart. Hier betrek jij je collega’s bij en werk je samen met het bedrijfsleven. Maar je draait je hand er ook niet voor om, om ook andere branchegerichte onderdelen aan te bieden. Je creëert als docent een uitdagende leeromgeving, waarbij het leren en de ontwikkeling van de student centraal staat.

Naast het lesgeven zijn er tal van andere activiteiten waar je betrokken bij bent. Denk hierbij aan (buitenlandse) excursies, zoals een stedentrip, projectonderwijs, waar je een periode lang met verschillende docenten tegelijk werkt aan een event zoals bijvoorbeeld het Eurosonic Noorderslag.

Het begeleiden en coachen van de student om zijn talenten te ontdekken en in te zetten, is ook een belangrijk onderdeel van je werk. Er zijn diverse rollen waarbinnen dit aspect aan bod komt, maar de belangrijkste daarin is de rol van studieloopbaanbegeleider (SLB-er). Jij begeleidt dan een aantal studenten individueel en coacht ze in hun ontwikkeling. Het vragen om feedback en reflecterend vermogen zijn daarbij belangrijke vaardigheden. Jouw passie voor het werken in de gastvrijheidssector is voor de ontwikkeling van de studenten van doorslaggevend belang.

Jouw werkomgeving
Je gaat werken op een dynamische school in de Euroborg met een breed scala aan opleidingen op het gebied van gastvrijheid & toerisme. Het team bestaat uit circa 25 collega’s en is onderverdeeld in kleinere kernteams. Samen verzorgen jullie het onderwijs voor studenten op niveau 3 & 4 en zijn jullie met elkaar verantwoordelijk voor de sfeer en de kwaliteit van onze opleiding. We streven naar een professionele  en plezierige werkomgeving; een omgeving waar we elkaar steunen, elkaar aanspreken en van elkaar leren.

Ons onderwijs is in transitie. We ontwikkelen nieuwe vormen van onderwijs, waarin samenwerkingstrajecten met het bedrijfsleven een prominente plek inneemt. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de gemeente Groningen tijdens de afgelopen verkiezingen. Onze studenten waren in deze samenwerking betrokken bij het gastvrij ontvangen van de kiezers en gaven tegelijk uitvoering aan de regels op het gebied van Covid. Een ander mooi project is de voorbereiding van het motor event: de TT van Assen. Onze studenten krijgen mastclasses aangeboden vanuit het bedrijfsleven en draaien op de voor hun relevante onderdelen mee in de voorbereiding en uitvoering van dit fantastische weekend. Op deze manier koppelen we ons onderwijs aan echte praktijkopdrachten en geven we onze studenten de kans op prachtige praktijk-leerervaringen. Ook voor onze medewerkers biedt dit mooie ontwikkelkansen.

Het reizen, de events, dagrecreatie, alles draait om een gastvrij onthaal en de klant een prachtige dag of reis te laten beleven. En daar ligt de passie van onze studenten en docenten.

Een leven lang ontwikkelen (LLO) staat centraal binnen Noorderpoort en dat betekent dat we verschillende doelgroepen bedienen. Het ontwikkelen en aanbieden van trainingen, cursussen of andere maatwerktrajecten aan mensen uit het bedrijfsleven zal mogelijk (op termijn) deel uitmaken van je takenpakket.

Dit ben jij

  • Je hebt minimaal HBO (werk- &) denkniveau
  • Je hebt een onderwijsbevoegdheid of bent bereid hiervoor (in de toekomst) een gerichte opleiding te volgen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring als docent in de toeristische sector of je neemt ruime kennis en ervaring mee vanuit het werken in deze sector.
  • Je hebt projectervaring en een ruime kennis van het bedrijfsleven.
  • Je bent een echte teamspeler, flexibel, pro-actief en recht door zee
  • Je toont ondernemerschap, bent vernieuwend en weet je omgeving daarin te enthousiasmeren.
  • Je hebt affiniteit met de MBO doelgroep.

Waar het bij Noorderpoort om gaat?
Een leven lang ontwikkelen, die ambitie hebben we voor onze studenten, maar ook voor iedereen die bij ons komt werken. We leren en ontwikkelen door te doen. Jouw talenten zien we daarin als de motor voor je werk en je ontwikkeling.

Wij bieden jou
Een professionele en inspirerende werkomgeving met volop mogelijkheden voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Ons arbeidsvoorwaardenpakket biedt een goede beloning, waaronder een 13e maand en mogelijkheden om werk en privé op een passende manier te combineren.

Het gaat om een aanstelling van 0,8 – 1,0 fte. De functie is ingeschaald in schaal 10 (LB) conform de CAO MBO.

Het betreft een vacature voor in eerste instantie voor de duur van een jaar, maar met de intentie om te komen tot een duurzame samenwerking.

Meer informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw mogelijk nieuwe leidinggevende: Cor Verbree, teammanager MTRO via telefoonnummer 06 – 13493588. Of met Naomi Elzer Zuuk, vakdocent van de MTRO via telefoonnummer: 06-22144079

Procedure
Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie voor 21 juni 2021

De gesprekken vinden plaats op donderdag 24 juni 2021.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang boven externe kandidaten als zij voldoen aan de vereisten.