Docent Economische en Commerciële vakken 2021.146

De school voor Business en Administratie in Groningen is voor 1,0 fte op zoek naar een enthousiaste bevoegde docent economische en commerciële vakken.

Over deze baan 
Binnen de school voor Business en Administratie wordt het onderwijs verzorgd door onderwijsteams die kwaliteit, flexibiliteit en samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. Als aanvulling hierop zoeken we iemand die naast het (hybride) lesgeven in de economische en commerciële vakken, de rol als aanjager en kartrekker neemt.  Je hebt een helicopterview, neemt van daaruit graag de leiding en kunt goed structuur aanbrengen (binnen het team, de taken en de lessen). Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig modulair onderwijsprogramma dat aansluit bij onze arbeidsmarkt en het digitaal afstandsonderwijs.

Daarnaast heb je een heldere visie op onderwijsinnovatie en kun je dat goed overbrengen aan je collega’s. Je passie ligt bij het lesgeven aan de studenten en je kunt studentenbegeleiding en loopbaanbegeleiding goed vormgeven. Je hebt een pragmatische, ondernemende en proactieve houding en je weet onderwijs en ontwikkelingen in het werkveld te vertalen. Hierbij weet je collega’s en anderen – intern en extern – te inspireren/coachen in woord en op schrift om zo mee te werken aan de ontwikkelingen, processen en veranderingen. Je weet je collega’s met enthousiasme en humor te motiveren en te stimuleren om samen te werken aan het steeds verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Ook het schrijven van teksten gaat je makkelijk af.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging, heb je affiniteit met het MBO en herken je je in het bovengenoemde profiel? Dan kijken we uit naar je sollicitatie!

Jouw werkomgeving 
Noorderpoort is de motor van de regionale arbeidsmarkt. Wij willen het beste halen uit mensen én uit Groningen. We staan al meer dan twintig jaar met onze voeten midden in de Noordelijke regio en we weten van aanpakken. We kijken uit naar de toekomst, naar de enorme kansen en uitdagingen die er voor Noorderpoort in deze regio in het verschiet liggen. We focussen daarbij op zowel beroepsonderwijs voor jongeren, als op kortere trajecten in bij- en omscholing en vakonderwijs in combinatie met inburgering.

Business en Administratie 
Je gaat werken op een school die staat voor helderheid, eenvoud en structuur. We bieden een helder, eenvoudig maar gestructureerd opleidingsaanbod, waarbij de student wordt aangesproken op de bij hem/haar aanwezige kwaliteiten. Wij geven opleidingen in de administratieve, financiële en (internationale) commerciële sector en Retail en ondernemerschap. Ook het Johan Cruyff College is gevestigd in onze school. De praktijk is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen via praktijkleren in winkels en de nauwe samenwerking met bedrijven in de regio.

Waar het bij Noorderpoort om gaat? 
Een leven lang ontwikkelen (LLO) staat centraal binnen onze school. Dat betekent dat we verschillende doelgroepen bedienen. Het ontwikkelen en geven van cursussen en andere maatwerktrajecten aan mensen die werkzaam zijn in de business, zal deel uitmaken van je functie. Een leven lang ontwikkelen ambiëren we daarnaast ook voor iedereen die bij ons komt werken. We leren en ontwikkelen door te doen. Jouw talenten zien we daarin als de motor voor je werk en je ontwikkeling.

Dit ben jij:

 • Je hebt een 2e graads bevoegdheid voor docent economie
 • Je hebt ervaring als docent economische en commerciële vakken.
 • Je hebt binnen Noorderpoort de leergang LC afgerond of bent bereid deze te volgen
 • Je toont eigenaarschap en hebt ervaring in de coördinerende en kartrekkersrol.
 • Je beschikt over de noodzakelijke pedagogische vaardigheden om verschillende doelgroepen les te kunnen geven.
 • Je kunt zelf en samen met collega’s beroepsgerichte modules en andere onderwijseenheden ontwikkelen met gebruikmaking van digitaal lesmateriaal en afstandsleren
 • Je kunt multidisciplinair over de verschillende teams heen werken.
 • Je denkt actief mee over de ontwikkelingen van de school en levert een bijdrage aan onderwijsvernieuwing.
 • Je bent in staat om op een constructieve manier te coachen
 • Je hebt kennis over de actuele beroepspraktijk. En kan dit vertalen naar de dagelijkse onderwijs praktijk.
 • Je bent verbinder tussen werkveld en mbo onderwijs. Je bent ondernemend en veranderingsbereid.
 • Je hebt ervaring met onderwijs op afstand. Je denkt mee over de ontwikkelingen van de school en levert een bijdrage aan onderwijsvernieuwing.

Wij bieden 
De inschaling van deze functie is schaal LB of LC afhankelijk van achtergrond en ervaring conform cao MBO. Naast dit aantrekkelijk salaris bieden wij je een functie met veel ruimte voor eigen invulling. Een ambitieuze toekomstvisie waaraan je volop je bijdrage kunt leveren. Een omgeving waar het nemen van initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Om te faciliteren in jouw persoonlijke ontwikkeling bieden wij via onze Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan.

Het gaat bij aanvang om een tijdelijke aanstelling van 1 fte tot 1 augustus 2023. De intentie is om bij goed functioneren te komen tot een structurele invulling binnen de functie van LC docent.

Meer informatie 
Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Henk Keen (teammanager) via 06-23061129 of h.keen@noorderpoort.nl

Sluitingsdatum en gesprekken 
Je kunt tot en met 16 januari 2022 solliciteren. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 24 januari 2021.