Docent Economie Hotelschool

Noorderpoort staat voor gelijke kansen voor iedereen. Wij willen een organisatie zijn waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend is. Iedereen kan zichzelf zijn en op die basis vrij, veilig en volwaardig meedoen. Ongeacht leeftijd, afkomst, beperking, religie, gender of seksuele oriëntatie.  Al onze studenten en medewerkers worden gerespecteerd. Ieder met zijn eigen unieke persoonlijkheid en talent. Want verschillen maken ons sterker en beter.

Ben jij een enthousiaste en vernieuwende docent Economie die het een uitdaging vindt om onze studenten te motiveren en te prikkelen om zich te ontwikkelen? En doe jij dat het liefst binnen een innovatieve en dynamische school die volop in beweging is? Zoek dan niet verder en kom ons team versterken!

Jouw werkomgeving

Je gaat werken op een dynamische school met een breed scala aan opleidingen binnen de hotelschool,  de horeca en bakkerij, leisure & hospitality en uiterlijke verzorging. Onze studenten staan voorop, daar zetten onze teams zich volop voor in.

Wij zijn als Noorderpoort Euroborg gehuisvest in een mooi modern gebouw, voorzien van goed uitgeruste praktijkruimtes, waaronder professionele keukens, diverse restaurants, een bakkerij, een schoonheids- en  een kapsalon. Gastvrijheid & Toerisme biedt meer dan alleen opleidingen. In het  onderwijsleerbedrijf maken onze studenten kennis met alle facetten van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen ze o.a. meerdere restaurants, een bakkerswinkel, een beautysalon en een evenementenbureau.

Over deze baan

Als docent Economie bij de Hotelschool combineer je jouw vakkennis met theorie en didactische vaardigheden. Je verzorgt lessen aan studenten op niveau 4. Je geeft invulling aan economische- en managementvakken, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, personeel & organisatie en marketing en recht. Je creëert hierin een uitdagende leeromgeving, waarbij je innovatie niet uit de weg gaat. Je volgt trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied en past deze toe in je werk. Je ontwikkelt en verzorgt het onderwijsprogramma. Je geeft (online) les en signaleert ook of de lessen toe zijn aan vernieuwing.

Daarnaast ben je inhoudelijk betrokken bij werkgroepen op het gebied van onderwijsontwikkeling en draag je samen met je collega’s bij aan het verbeteren van het onderwijs. Je werkt intensief samen met je studenten en begeleidt en coacht ze in hun ontwikkeling. Je bent actief betrokken bij de beroepspraktijkvorming en de werkvelden. Als docent verzorg je een groot deel van het onderwijsproces vanuit de diverse rollen (docent, beroepspraktijkbegeleider, assessor, etc.).

Je geeft les aan studenten op niveau 4. Al onze vakken zijn helemaal gericht op gastvrijheid, zodat onze studenten het direct kunnen toepassen en in de juiste context weten te plaatsen. In de toekomst bestaat de mogelijkheid om nationaal of internationaal georiënteerd les te gaan geven.

Wat vragen wij

  • Je hebt minimaal HBO (werk- &) denkniveau
  • Je hebt bij voorkeur een tweedegraads bevoegdheid of deze bijna in je bezit.
  • Je hebt ervaring als docent Economie en bent breed inzetbaar op de economische vakken (bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, personeel & organisatie en marketing en recht).
  • Je bent een echte teamspeler, flexibel en pro-actief.
  • Je toont ondernemerschap, bent vernieuwend en weet je omgeving daarin te enthousiasmeren.
  • Je hebt affiniteit met de MBO doelgroep.
  • Ervaring met de gastvrijheidsindustrie is een pré.

Waar het bij Noorderpoort om gaat

Een leven lang ontwikkelen, die ambitie hebben we voor onze studenten, maar ook voor iedereen die bij ons komt werken. We leren en ontwikkelen door te doen. Jouw talenten zien we daarin als de motor voor je werk en je ontwikkeling.

Wij bieden

Een professionele en inspirerende werkomgeving met volop mogelijkheden voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Ons arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning, waaronder een 13e maand en mogelijkheden om werk en privé op een passende manier te combineren. Jouw succes staat voorop!

Een aanstelling van 0,6-1,0 fte. De functie is ingeschaald in schaal LB conform de CAO MBO.

Het betreft een vacature voor in eerste instantie voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Insteek voor een duurzame relatie.

Meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw mogelijk nieuwe leidinggevende: Annette de Zeeuw, teammanager Hotelschool via telefoonnummer 06 – 54 33 81 90.  Ze vertelt je graag meer over de functie!

De gesprekken vinden plaats op donderdag 1 juli as.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang boven externe kandidaten als zij voldoen aan het profiel.

Bij Noorderpoort maakt iedereen een volgende stap.