Beleidsadviseur onderwijs- en studentwelzijn

Beleidsadviseur onderwijs- en studentwelzijn

We zijn op zoek naar een verbindende en samenwerkingsgerichte beleidsadviseur die kwaliteitsbewust kan handelen en affiniteit heeft met wet- en regelgeving mbo onderwijs.

Over deze baan

Als beleidsadviseur binnen de dienst Onderwijs en Studentwelzijn werk je nauw samen met adviseurs van deze dienst maar ook daarbuiten, zoals met een functioneel beheerder en de jurist. Samen werk je aan het ontwikkelen van beleid en het op juiste wijze toepassen in het onderwijs. Daarbij ondersteun je in het cyclische proces van centrale kwaliteitsontwikkeling. Je geeft ondersteuning en advies binnen de gehele organisatie voor wat betreft wet- en regelgeving mbo onderwijs, waarvan examinering een belangrijk onderdeel is. Je bent en blijft op de hoogte van alle voor jouw vakgebied relevante ontwikkelingen en integreert deze in je advisering, die zowel vraaggericht als proactief is. Dit betreft onder andere het actueel houden van wettelijke documenten, betrokkenen binnen de gehele organisatie informeren over ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en uitwerkingen daarvan. Je bouwt vanuit je specialistische rol een netwerk op en neemt actief deel aan overleggen en samenwerkingsverbanden.

Jouw werkomgeving

Als beleidsadviseur maak je onderdeel uit van de dienst Onderwijs en Studentwelzijn. Je hebt contacten met landelijke partijen zoals de MBO Raad en netwerkgroepen. Daarnaast zal je gezamenlijk met de andere noordelijke ROC’s zoals Drenthe College en Alfa-college, steeds meer gaan samenwerken in het kader van het DNA-samenwerkingsverband.

Hier herken jij jezelf in

  • Je hebt een hbo+/wo werk- en denkniveau en een relevante opleiding
  • Je hebt een brede actuele kennis en ervaring in het onderwijs met examinering en wet- en regelgeving, bij voorkeur in het mbo
  • Vanuit je specialistische rol gericht op wet- en regelgeving ben je in staat de juiste vertaling te maken voor alle betrokkenen in het onderwijs van Noorderpoort
  • Je kunt goede afwegingen maken in het werken vanuit betrokkenheid en je opstellen als objectieve kritische vriend
  • Je bent proactief in je communicatie en werkzaamheden

Zijn niet alle punten van de vacature op jou van toepassing, maar denk je wel dat je een goede toevoeging bent aan ons team? Vertel ons vooral waarom! Wij staan altijd open voor frisse blikken.

Wij bieden

  • Een vacature van 0,7 fte
  • Inschaling van de functie in schaal 11 (€ 3792 - € 5573) conform cao mbo
  • Goede arbeidsvoorwaarden met onder andere een 13e maand
  • In eerste instantie een vacature voor de duur van een jaar, met intentie tot verlenging
  • De mogelijkheid om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met trainingen en cursussen via onze interne academie

Meer informatie

Beantwoorden we hier niet al jouw vragen? Of ben je gewoon heel nieuwsgierig hoe het is om bij Noorderpoort te werken? Neem dan contact op met Pien Huininga telefoonnummer: 06-25681923

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 50.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten als zij voldoen aan het profiel.

Noorderpoort staat voor gelijke kansen voor iedereen. Wij willen een organisatie zijn waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend is. Iedereen kan zichzelf zijn en op die basis vrij, veilig en volwaardig meedoen. Ongeacht leeftijd, afkomst, beperking, religie, gender of seksuele oriëntatie. Al onze studenten en medewerkers worden gerespecteerd. Ieder met zijn eigen unieke persoonlijkheid en talent. Want verschillen maken ons sterker en beter.

Solliciteer nu