Docent MBO Voertuigentechniek niveau 2 en 3

Met ingang van 1 september 2019 zijn wij op zoek naar een docent LB Techniek voor de afdeling MBO Voertuigentechniek. De opleidingen Autotechnicus niveau 2 en Eerste Autotechnicus niveau 3 maken deel uit van deze afdeling. De omvang van de vacature is 0,8 – 1,0 FTE. Kandidaten werkzaam in de de branche nodigen wij ook van harte uit te solliciteren naar deze functie.

Over deze baan
Als docent bij Noorderpoort combineer je jouw vakkennis met theorie en didactische vaardigheden. Je ontwikkelt en verzorgt het onderwijsprogramma. Je geeft les, maar signaleert ook of de lessen toe zijn aan vernieuwing. Ook ben je inhoudelijk betrokken bij werkgroepen op het gebied van onderwijsontwikkeling. Je werkt intensief samen met je studenten en begeleidt ze in hun ontwikkeling in hun leer-loopbaan naar professioneel beroepsbeoefenaar. Je bent actief betrokken bij de beroepspraktijkvorming en de werkvelden. Je bent en blijft een professional.

Van de kandidaat verwachten wij dat hij/zij de volgende werkzaamheden kan verrichten en over de volgende vaardigheden beschikt:

 • Het verzorgen van theorielessen en praktijklessen zowel op niveau 2 als niveau 3, binnen competentiegericht onderwijs;
 • Kan differentiëren als het gaat om overbrengen van kennis;
 • Kan werken met diagnose systemen en in staat is dit over te brengen aan studenten;
 • Kennis hebben van de moderne toegepaste technieken in de voertuigenbranche zoals waterstoftechnologie en hybride systemen is een pré;
 • Mede richting kan geven aan het onderwijs van de toekomst binnen de vakgroep en een doorlopende leerlijn met VMBO scholen;
 • Goed kan werken in teamverband;
 • Goed kan communiceren;
 • Hoofdlijnen van bijzaken kan onderscheiden;
 • Als studieloopbaanbegeleider leerlingen actief kan begeleiden tijden hun studie en in de BPV (stage);
 • Examineringswerkzaamheden kan verrichten of bereid zijn zich te scholen als assessor.

Aantoonbare ervaring in het beroepsonderwijs of in het werkveld is een vereiste, alsmede affiniteit hebben met de doelgroep MBO niveau 2 en 3.

Jouw werkomgeving
Je gaat werken in een school, maar het is ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk. Bovendien garandeert de samenwerking met scholengemeenschap Ubbo Emmius een soepele overgang van vmbo naar mbo. Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg & welzijn en techniek en zakelijke dienstverlening. Met een enthousiast en deskundig team leren wij onze studenten kennis en vaardigheden en een professionele houding. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Dit ben jij

 • Je beschikt over een 2e graadsbevoegdheid Voertuigentechniek;
 • Je hebt ruime ervaring met het geven van lessen praktijk en theorie;
 • Je bent studentgericht en je hebt een flexibele en pro-actieve werkhouding;
 • Je kunt planmatig en gestructureerd werken;
 • Je bent digitaal vaardig en je kunt dit overbrengen aan studenten;
 • Je gaat uit van het principe afspraak = afspraak.

Passen wij bij jou?
Bij Noorderpoort hechten we veel waarde aan een leven lang leren. Voor onze studenten, maar ook voor onze medewerkers. Je krijgt bij ons daarom alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken met jongeren vinden wij inspirerend en uitdagend. Het vergt flexibiliteit, inlevingsvermogen en doortastendheid van zowel onze docenten als onze medewerkers in ondersteunende functies.

Wij zetten ons elke dag met veel passie en plezier in voor het succes van onze studenten. Het bieden van uitstekend onderwijs heeft daarin altijd onze focus. Uitstekend onderwijs betekent in onze ogen onder andere dat er een nadrukkelijke verbinding is met de praktijk.

Wij bieden
Bij Noorderpoort krijg je naast een aantrekkelijk salaris (inclusief 13e maand) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden  volop ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Om hierin te faciliteren bieden wij via de Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan. Deze helpen je verder bij je persoonlijke & professionele ontwikkeling van je loopbaan. Jouw succes staat voorop!

  Het betreft een tijdelijke aanstelling tot 1 augustus 2020. Inschaling is LB conform cao mbo.

  De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op vrijdag 30 augustus a.s.

  Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.