Docent Sociaal Agogische vakken

Met ingang van 2 september 2019 zijn wij op zoek naar een docent LB Sociaal agogische vakken voor de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Pedagogisch Werk van afdeling MBO Welzijn niveau 3 & 4 te Stadskanaal. De omvang van de vacature is 0,7 FTE voor vervanging met mogelijkheid tot uitbreiding.

Over deze baan
Als docent bij Noorderpoort combineer je jouw vakkennis met theorie en didactische vaardigheden. Je ontwikkelt en verzorgt het onderwijsprogramma. Je geeft les, maar signaleert ook of de lessen toe zijn aan vernieuwing. Ook ben je inhoudelijk betrokken bij werkgroepen op het gebied van onderwijsontwikkeling. Je werkt intensief samen met je studenten en begeleidt ze in hun ontwikkeling in hun leer-loopbaan naar professioneel beroepsbeoefenaar. Je bent actief betrokken bij de beroepspraktijkvorming en de werkvelden. Je bent en blijft een professional.

Je verzorgt verschillende lessen en projecten binnen de context van het beroep;

Je bent enthousiast en een collega die in staat is om de studenten zowel structuur als ruimte te bieden;

Durf jij de uitdaging aan…..?

Om te werken in een zelfsturend team, te werken met jongeren, het beroepsonderwijs met ons vorm te geven……..

Jouw werkomgeving
Je gaat werken in een school, maar het is ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk. Bovendien garandeert de samenwerking met scholengemeenschap Ubbo Emmius een soepele overgang van vmbo naar mbo. Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg & welzijn en techniek en zakelijke dienstverlening. Met een enthousiast en deskundig team leren wij onze studenten kennis en vaardigheden en een professionele houding. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Dit ben jij

 • Je hebt ervaring in het projectmatig kunnen werken en in staat verbinding te kunnen maken met het Welzijn werkveld;
 • Je beschikt over HBO werk en –denkniveau;
 • Je kunt planmatig en gestructureerd werken;
 • Je bent digitaal vaardig en je kunt dit overbrengen aan studenten;
 • Je gaat uit van het principe afspraak = afspraak;
 • Je beschikt over een 2e graads lesbevoegdheid of een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG);
 • Je wilt een actieve bijdrage leveren aan een zelfsturend team;
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring vanuit Welzijnsberoepen;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep jongeren en in staat om een positieve sfeer te creëren in de klas en het team;
 • Je denkt creatief mee bij de ontwikkeling van het onderwijs;
 • Je bent in staat leerlinggericht te werken en beschikt over een flexibele en pro actieve werkhouding,

Passen wij bij jou?
Bij Noorderpoort hechten we veel waarde aan een leven lang leren. Voor onze studenten, maar ook voor onze medewerkers. Je krijgt bij ons daarom alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken met jongeren vinden wij inspirerend en uitdagend. Het vergt flexibiliteit, inlevingsvermogen en doortastendheid van zowel onze docenten als onze medewerkers in ondersteunende functies.

Wij zetten ons elke dag met veel passie en plezier in voor het succes van onze studenten. Het bieden van uitstekend onderwijs heeft daarin altijd onze focus. Uitstekend onderwijs betekent in onze ogen onder andere dat er een nadrukkelijke verbinding is met de praktijk.

Wij bieden
Bij Noorderpoort krijg je naast een aantrekkelijk salaris (inclusief 13e maand) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden  volop ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Om hierin te faciliteren bieden wij via de Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan. Deze helpen je verder bij je persoonlijke & professionele ontwikkeling van je loopbaan. Jouw succes staat voorop!

  Het betreft een tijdelijke functie in verband met vervanging met perspectief op regulier en verlenging.

  De CAO MBO is op deze vacature van toepassing

  De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op donderdag 29 augustus a.s. vanaf 08.30 uur

  Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.