Docent Huishoudkunde/Verzorging

Met ingang van 2 september 2019 zijn wij op zoek naar een docent LB Huishoudkunde/Verzorging voor de opleidingen Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werk en de combinatie opleiding Verzorgende IG – Maatschappelijke Zorg van afdeling MBO Gezondheidszorg en Welzijn niveau 3 & 4 te Stadskanaal. De omvang van de vacature is 0,4-0,5 FTE voor de duur van een jaar.

Over deze baan
Als docent bij Noorderpoort combineer je jouw vakkennis met theorie en didactische vaardigheden. Je ontwikkelt en verzorgt het onderwijsprogramma. Je geeft les, maar signaleert ook of de lessen toe zijn aan vernieuwing. Ook ben je inhoudelijk betrokken bij werkgroepen op het gebied van onderwijsontwikkeling. Je werkt intensief samen met je studenten en begeleidt ze in hun ontwikkeling in hun leer-loopbaan naar professioneel beroepsbeoefenaar. Je bent actief betrokken bij de beroepspraktijkvorming en de werkvelden. Je bent en blijft een professional.

Jouw werkomgeving
Je gaat werken in een school, maar het is ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk. Bovendien garandeert de samenwerking met scholengemeenschap Ubbo Emmius een soepele overgang van vmbo naar mbo. Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg & welzijn en techniek en zakelijke dienstverlening. Met een enthousiast en deskundig team leren wij onze studenten kennis en vaardigheden en een professionele houding. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Dit ben jij
Word jij onze nieuwe collega?

 • Je maakt onderdeel uit van twee teams: het zelfsturend team Welzijn en het team Zorg;
 • Je werkt met jongeren en geeft samen met ons vorm aan het beroepsonderwijs;
 • Je verzorgt de lessen Huishoudkunde/Verzorging binnen de context van het beroep;
 • Je bent een enthousiaste collega die in staat is om de student te motiveren en zowel structuur als ruimte voor (talent) ontwikkeling te bieden;
 • Je beschikt over kennis en ervaring wat betreft huishoudkundige vaardigheden, anatomie & fysiologie en verzorgende activiteiten van de doelgroepen kinderen, jongeren, ouderen en gehandicapten;
 • Je bent in staat verbinding te maken met zowel het werkveld Zorg als Welzijn;
 • Je beschikt over tenminste HBO werk en -denkniveau ;
 • Je bent in bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid of Pedagogisch Didactisch Getuigschrift;
 • Je levert een actieve bijdrage aan een zelfsturend team en je kunt je flexibel opstellen;
 • Je hebt affiniteit hebben met de doelgroep jongeren en bent in staat een positieve sfeer te kunnen brengen in de klas en het team ;
 • Je denkt creatief mee bij het ontwikkelen van onderwijs;
 • Je bent digitaal vaardig en je kunt dit overbrengen aan studenten;
 • Je gaat uit van het principe afspraak = afspraak;
 • Het hebben van werkervaring binnen of met Zorg- en Welzijnsberoepen is een pré .

Kandidaten met een migratie achtergrond worden van harte uitgenodigd om te solliciteren .

Passen wij bij jou?
Bij Noorderpoort hechten we veel waarde aan een leven lang leren. Voor onze studenten, maar ook voor onze medewerkers. Je krijgt bij ons daarom alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken met jongeren vinden wij inspirerend en uitdagend. Het vergt flexibiliteit, inlevingsvermogen en doortastendheid van zowel onze docenten als onze medewerkers in ondersteunende functies.

Wij zetten ons elke dag met veel passie en plezier in voor het succes van onze studenten. Het bieden van uitstekend onderwijs heeft daarin altijd onze focus. Uitstekend onderwijs betekent in onze ogen onder andere dat er een nadrukkelijke verbinding is met de praktijk.

Wij bieden
Bij Noorderpoort krijg je naast een aantrekkelijk salaris (inclusief 13e maand) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden  volop ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Om hierin te faciliteren bieden wij via de Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan. Deze helpen je verder bij je persoonlijke & professionele ontwikkeling van je loopbaan. Jouw succes staat voorop!

  Het betreft een functie voor de duur van een jaar met mogelijk uitzicht op verlenging

  De CAO MBO is op deze vacature van toepassing.

  De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaat op donderdag 29 augustus a.s. vanaf 08.30 uur

  Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.