Salarisadministrateur

Een baan bij het Noord Nederlands Orkest? Het voeren van een perfecte salarisadministratie voor hét symfonieorkest van Drenthe, Friesland en Groningen? Als je hier energie uit haalt dan is dit je kans en ben jij misschien de collega die we zoeken!

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is een veelzijdig symfonieorkest. Het orkest speelt in concertzalen, maar verzorgt ook openluchtconcerten tijdens bijvoorbeeld CityProms Leeuwarden, Lowlands, en speelt op scholen. Naast concerten voor publiek in het Noorden speelt het NNO op podia elders in het land zoals Concertgebouw Amsterdam en Tivoli Vredenburg Utrecht. We verzorgen per jaar ruim 60 programma’s en geven 130 concerten voor meer dan 100.000 bezoekers.

Als symfonieorkest is ons doel iedereen in aanraking met klassieke muziek te brengen. Het maakt ons niet uit welke muziekstijl jou raakt, van wie je houdt of waar je wieg stond. Wij zijn op zoek naar een fijne collega die ons team met zijn/haar unieke kwaliteiten versterkt.
De organisatie bestaat uit 70 vaste orkestleden en op het kantoor werken 24 collega’s. Je maakt deel uit van het team Bedrijfsbureau dat - met de algemeen directeur als leidinggevende - bestaat uit een controller, financieel administrateur, salarisadministrateur, adviseur P&O, directiesecretaresses en een medewerker secretariaat & receptie.

De functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de salarisadministratie, de uitbetaling van de salarissen en voor de vastlegging hiervan in de financiële administratie. Er vindt twee keer per maand een salarisrun plaats (voor de vaste medewerkers en voor de gastspelers). Je beantwoord salarisvragen conform de geldende cao’s evenals vragen over bedrijfsregelingen, sociale wetgeving, belastingen en de WKR en denkt mee over de verbetering van de (salaris)administratieve processen. Naast salarisadministratie, verricht je enkele werkzaamheden op het gebied van personeels- en financiële administratie.

De werkzaamheden omvatten:

 • het verzamelen, controleren en verwerken van salarisgegevens in het salarissysteem ADP;
 • het uitvoeren van correcties na controle van de proefruns en zorgen voor betaalbaarstelling van salarissen/uitkeringen;
 • het bijhouden van de pensioenadministratie en verzorgen van pensioenaangiften;
 • het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van relevante administratieve processen;
 • het zorgen voor (digitale) archivering van documenten relevant voor de salarisadministratie;
 • het zorgen voor een correcte aansluiting van salarisadministratie met de financiële administratie;
 • het beheer van de verzekeringsportefeuille van het NNO;
 • het onderhouden van externe contacten met pensioenverzekeraars, zorgverzekeraars en salarisadministrateurs van andere orkesten.

Wie ben jij?

Graag zien we dat je:

 • een gedegen kennis hebt van het totale salarisproces (bij voorkeur in ADP);
 • een opleiding hebt op het gebied van salarisadministratie afgerond (bij voorkeur Praktijkdiploma Loonadministratie) en beschikt over een MBO+ werk- en denkniveau;
 • over minimaal drie jaar relevante werkervaring beschikt;
 • actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van salarisadministratie hebt;
 • communicatief sterk bent (Nederlands en Engels);
 • digitaal vaardig bent (Microsoft Office en ADP of vergelijkbare salarissoftwarepakketten);
 • goed zelfstandig kunt werken en graag nadenkt over mogelijkheden ter verbetering van de salarisadministratie;
 • accuraat en een goede planner bent;
 • stressbestendigheid, integriteit en klantgericht hoog in het vaandel hebt staan;
 • affiniteit met muziek en/of podiumkunsten hebt.

Wat bieden we?

Een boeiende baan (een kans om NNO-concerten bij te wonen!) en een omgeving waarin ruimte is voor opleiding en ontwikkeling. De arbeidsomvang bedraagt 66,67% (gemiddeld 24 uur per week). Voor deze functie geldt een fulltime bruto maandsalaris conform non-profitorganisaties in de culturele sector: minimaal € 2.615,23 en maximaal € 3.376,27 (functieniveau 7 salarisschalen CAO Rijk). Daarnaast is de vakantietoeslag 8% en is er sprake van een eindejaarsuitkering van 8,3%. Je start met een jaarcontract. Wanneer de samenwerking wederzijds goed bevalt, volgt aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Unieke kans om te werken bij twee culturele werkgevers:

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen en het Noord Nederlands Orkest, allebei toonaangevende culturele werkgevers in Groningen, zoeken beide een ervaren salarisadministrateur.

 • NNO voor (gemiddeld) 24 uur per week
 • VRIJDAG voor (gemiddeld) 10 uur per week

Beide organisaties werven ieder voor zich, maar hebben ook een gezamenlijke oproep uitgezet. Kijk voor de uitgebreide vacaturetekst van VRIJDAG op: www.bijvrijdag.nl/vacatures

Heb jij interesse om beide functies te combineren? Geef dit dan expliciet aan in je motivatiebrief aan één van beide organisaties. Wij zorgen voor een gezamenlijke sollicitatieprocedure op één locatie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast over deze functie en voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Mail dan uiterlijk op 2 oktober 2022 een sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae naar P&O: o.v.v. “Sollicitatie salarisadministrateur”.

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Geuvert Lolkema, controller. Hij is bereikbaar op (06) 44381218 of per e-mail: .

Voor arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je contact opnemen met Hedi Boersema, Adviseur P&O via (06) 31954986 of per e-mail:

Kijk voor meer informatie over het NNO op www.nno.nu