Coördinator Educatie & Participatie

Inspireer jij graag anderen met (klassieke) muziek? Werk je graag samen met scholen, culturele en maatschappelijke organisaties om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het orkest en klassieke muziek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Noord Nederlands Orkest is een veelzijdig symfonieorkest. We geven per seizoen gemiddeld 130 concerten in 13 concertzalen in Noord-Nederland en in de Randstad. Dat doen we met (inter)nationale dirigenten, solisten en andere gastspelers. Het NNO bestaat uit 71 orkestleden en 24 collega’s op kantoor.

We spelen het symfonische repertoire op hoog niveau in spannend samengestelde programma’s. En zoeken ons publiek graag op in concertzalen, in de openlucht tijdens festivals als Lowlands en Groningens Ontzet, op scholen en andere locaties.

Op het gebied van educatie werken we met en voor álle jaargangen van primair, voortgezet en speciaal onderwijs op scholen en in de concertzalen in het Noorden. Educatie en participatie spelen bij het NNO een centrale rol. Daarom werken we actief samen met scholen (van basis- tot en met beroepsonderwijs), culturele en maatschappelijke organisaties. Vaak zijn zij ook betrokken bij de programmaontwikkeling.

WIJ ZOEKEN EEN

COÖRDINATOR EDUCATIE & PARTICIPATIE

0,67 - 0,89 fte (gemiddeld 28 - 32 uur per week)

Als coördinator Educatie & Participatie ben je verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en (laten) uitvoeren van schoolconcerten, maatschappelijke projecten en (online) programma’s voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Je geeft, in samenwerking met de orkestleden, vorm en inhoud aan het educatie- & participatiebeleid in doorlopend gesprek met en vanuit de vraag en belevingswereld van onze samenwerkingspartners in de noordelijke regio. Zoals onderwijsinstellingen, provinciale en gemeentelijke steuninstellingen voor kunst en cultuur, HaFaBra, amateurgezelschappen, dans- en theatergezelschappen en buurthuizen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van dit beleid en de bijbehorende begroting. Daarnaast ben je – als kartrekker - verantwoordelijk voor het opzetten, implementeren en uitvoeren van ons diversiteit- & inclusiebeleid. Je draagt bij aan het realiseren van de inhoudelijke doelstellingen uit de meerjarenvisie van het NNO.

We realiseren een brede en uitdagende programmering voor onze doelgroepen. Je werkt nauw samen met de artistiek leider/programmeur en de teams Publiek & Markt en Orkestzaken. Je zoekt externe samenwerkingspartners, initieert programma’s en projecten, onderzoekt educatieve, programmatische en financiële haalbaarheid en participeert in het landelijk netwerk van orkesten.

Je maakt onderdeel uit van het team Publiek & Markt en stuurt de medewerker Educatie & Participatie functioneel aan. Je maakt als opdrachtgever afspraken met (externe) projectleiders omtrent de inzet (zowel inhoudelijk als financieel), stuurt de projectleiders aan en stelt projectbegrotingen op. 

Wat breng je mee?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar relevante werkervaring (bij voorkeur educatieve activiteiten in klassieke muziek).
 • Je hebt een heldere visie op educatie, participatie, talentontwikkeling, diversiteit en inclusie.
 • Je hebt kennis van en bent sensitief voor (landelijke) ontwikkelingen op het onderwijs-, culturele en maatschappelijke veld in Noord-Nederland en beschikt over een relevant netwerk.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en didactische vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en kunt goed presenteren.
 • Je bent organisatorisch sterk en hebt oog voor zowel details als het geheel.
 • Last but not least... je bent een vernieuwend en creatief denker, weet te inspireren en durft anders te kijken.

Wat bieden wij?

 • Een boeiende baan bij een geweldig orkest met een cruciale rol in de noordelijke regio.
 • Werken in een bevlogen team met gepassioneerde en betrokken collega’s.
 • Veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen inbreng.
 • Mogelijkheid tot ontwikkeling en opleiding.
 • Een bruto (fulltime) maandsalaris conform non-profitorganisaties in de culturele sector tussen de € 3.119,04 - € 4.374,95 (schaal 9; salarisschalen van de cao van de Rijksoverheid).
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar en een pensioenregeling bij het ABP.
 • 180 verlofuren op basis van fulltime, flexibele werktijden in verband met werkzaamheden rondom activiteiten en de mogelijkheid tot (gedeeltelijk) thuiswerken.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Indiensttreding: zo spoedig mogelijk.

Enthousiast geworden?

 • Stuur uiterlijk op 4 april 2023 je motivatie voor deze functie en de arbeidsomvang van je voorkeur evenals je curriculum vitae naar
 • De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 13 april 2023. De tweede gespreksronde vindt plaats in de week van 17 tot en met 21 april 2023.
 • Wil je eerst nog meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Anthonie Feenstra, teamleider Publiek & Markt (06-22224616). Voor arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je contact opnemen met Hedi Boersema, adviseur Personeel & Organisatie (06-31954986).

Het NNO wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie. Onze deuren en vacatures staan open voor iedereen.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gebleken gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.